Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Îl împinge să-și „rupă capul”? Dîncu: „Cred că în acest moment Marcel Ciolacu este candidatul nostru la preşedinţie”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat în mai multe rânduri că nu dorește să candideze la alegerile prezidențiale, poate având ca exemplu istoric și ratările președinților Adrian Năstase și Victor Ponta.

Joi, însă, liderul activ al Grupului de la Cluj, Vasile Dîncu, l-a aruncat în hora speculațiilor cu privire la prezidențiale, pe Ciolacu. O fi depus armele Vasile Dîncu în fața lui Marcel Ciolacu, despre care se știe că în ultima perioadă au o comunicare mai abruptă sau doar Vasile Dîncu i-a făcut un cadou otrăvit președintelui PSD?

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dâncu, este de părere că „în acest moment” Marcel Ciolacu este persoana potrivită pentru a candida din partea PSD la preşedinţia României.

„El (Ciolacu – n.red) spune că vom face alegeri interne, că aceste alegeri interne o să stabilească mai bine, dar să vedem dacă vom avea alternative. Dar în acest moment el are, din perspectiva noastră, toate atributele… Pentru că îţi trebuie un lucru ca să fii candidat: în primul rând trebuie să ai tot partidul în spatele tău

În momentul acesta, Marcel Ciolacu spune că nu va candida şi este sincer când spune că nu va candida, pentru că el spune că în acest moment un preşedinte al PSD-ului nu poate să câştige acel plus de care avea nevoie pentru ca să facă o majoritate. Eu cred că până ce vom găsi, să zicem, alte soluţii, sau dacă vom căuta alte soluţii, Marcel Ciolacu a început, şi prin ideea de toleranţă pe care o are, printr-un anumit tip de implicare diferit decât alţi preşedinţi din spaţiul politic, cred că în acest moment este candidatul nostru, în acest moment. El spune că vom face alegeri interne, că aceste alegeri interne o să stabilească mai bine, dar să vedem dacă vom avea alternative. Dar în acest moment el are, din perspectiva noastră, are toate atributele, pentru că îţi trebuie un lucru ca să fii candidat: în primul rând trebuie să ai tot partidul în spatele tău. Ceea ce reuşeşti să faci pe lângă asta este un plus, dar în acel moment trebuie să ai, în primul rând, acest lucru pentru că, de exemplu, alţi candidaţi care ar putea să fie, ar putea să nu aibă acest element esenţial şi totuşi PSD în momentul ăsta are aproape 40% din electorat”, a spus Dîncu, joi seară, la B1 Tv, citat de news.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EnglishHungarianRomanian