Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Matei: 50.000 de lei vor plăti brădenii pentru un podeț distrus de niște operatori economici?

Consilierul local Raul Matei a anunțat astăzi la ședința de Consiliu Local Brad, faptul că brădenii nu ar trebui să plătească 50.000 de lei pentru un podeț distrus de un operator economic, în condițiile în care sătenii din Ruda Brad și consilierul local USR au semnalat și solicitat încă din vara lui 2021 să fie identificată societatea comercială în cauză și apoi să repare daunele provocate drumului public.

„Astăzi a fost ședința ordinară a Consiliului Local al municipiului Brad.

Încă din luna iunie a anului 2021 la chemarea unor cetățeni din satul Ruda Brad care ne-au adus la cunoștință deteriorarea drumului și distrugerea unui conducte de subtraversare a drumului principal de către operatorul economic care exploata masă lemnoasă în sat, am făcut o adresă oficială către primarul municipiului Brad, Cazacu Florin, în care i-am solicitat identificarea societății comerciale în cauză și urmarea căilor legale de a o învedera să repare daunele provocate drumului public.

Timpul trece, leafa merge, operatorul economic își încheie activitatea forestieră, pleacă, drumul și podețul rămân distruse.

Ce face dragul nostru primar, astăzi? Vine pe nerăsuflate cu un proiect suplimentar de ultimă oră, ca ăia din „noaptea ca hoții„, numai că acum era ziua în amiaza mare la peste un an și ne cere să dăm 50.000 de lei din fondul de rezervă la dispoziţia Consiliului Local al municipiului Brad pentru repararea podețului (deși drumul a fost deteriorat pe multe alte porțiuni) distrus de camioanele încărcate cu lemne până la refuz și peste tonajul suportat de drum.

Sub pretextul unor calamități și a unor urgențe care trenau de peste un an și jumătate, bagă mâna în buzunarul brădenilor și scoate 50.000 de lei pe niște lucrări deja efectuate și finalizate. Urgență la care intervii după zeci de luni? Calamitate la care intervii la tot atât timp?

Nu se îndreaptă împotriva celui care a exploatat masa lemnoasă acolo și a deteriorat calea rutieră, alege să plătească pagubele din buzunarul brădenilor. De ce oare? Dovezile prezentate de noi sunt indubitabile și de necontestat. Noi am cerut în nenumărate rânduri luarea masurilor și recuperarea pagubelor de la cei vinovați.

Oameni buni, ați trimis în Consiliul Local indivizi care ridică mâna să nu își piardă privilegiile. Unii dintre ei habar nu au despre ce proiect este vorba. Ruda Brad sau Valea Bradului pentru ei este același lucru.

Ședințele comisiilor de specialitate, obligatorii pentru orice proiect de hotărâre, se întrunesc telefonic, preferențial și se opresc la primii 5 membri din cei 7. Care a fost criteriul de departajare a celor 5? Numerele de pe tricou, ordinea alfabetică sau „Țară, țară vrem ostași`` ? Așa s-a făcut administrație în Brad până la venirea noastră în Consiliul Local. Pe burtă și târâș.

Secretarul general al municipiului Brad, cel care veghează la legalitatea administrativă a documentelor este terorizat de reacția ulterioară a primarului Cazacu și nu are nicio asumare.

Sunt vocali, obraznici, se cred zei și infailibili, sunt uniți și mai mulți decât noi trei. Le-am ținut piept de fiecare dată și i-am deconspirat.

Noi v-am prezentat punctual, cu dovezi faptele lor. Ei au strigat în cor că tot noi facem circ și au încercat să ne taie cuvântul.

Liberalul Oprișa Florin s-a pesedizat mult în preajma lui Cazacu. Sau poate a fost tot timpul așa și doar ne-a păcălit.

Îi copiază cuvintele și comportamentul și ne ține lecții de conduită de la o tribună de la care ar trebui să dea dovadă de maturitate și imparțialitate, iar nu de obediență.

Orizontul lui 2024 este aproape.

Posibil ca parte din noi să nu mai fim dispuși să ne asumăm acest rol. Cântăriți bine încă de acum, nu vă mai vindeți opțiunea, nu vă mai pișati pe el de vot.

Dacă noi nu am fost buni, candidați voi, implicați-vă!

Dar nu vă mai lăsați prostiți la nesfârșit de PSD & PNL. Sunt aceeași Mărie provenită din FSN-ul comunist.

P.S. Ghiciți ce firmă a efectuat lucrările? Cum i-au fost atribuite și de cine?” a scris Matei pe o rețea de socializare.

Apuseni Info vă invită să urmăriți toată discuția pe acest subiect, dialogul dintre Florin Cazacu și Raul Matei și punctul de vedere alternativ față de cel al consilierului Matei enunțat de consilierul PER Brad – Maria Neagu.

Ce a solicitat consilierul USR Brad în vara lui 2021?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EnglishHungarianRomanian