Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Pământul și proprietățile familiei lui Arsenie Boca au fost scoase la vânzare pentru 3 milioane de euro!

Pământul și proprietățile familiei Părintelui Arsenie Boca au fost scoase la vânzare. Proprietatea face parte din patrimoniul cultural ortodox al României și are nevoie un nou proprietar care să-i valorifice potențialul, se arată în anunțul de vânzare.

„Se vinde DOMENIUL FAMILIEI ARSENIE BOCA și LOCUL NATAL AL SFÂNTULUI PĂRINTE ARSENIE BOCA, de pe dealul Bujoara, din satul Vața de Sus, comuna Vața de Jos, județul  Hunedoara. 

În Munții Metaliferici, din județul Hunedoara, într-un peisaj de poveste, într-un loc retras, binecuvântat, la o altitudine de 600-650 m, în 1910 a văzut lumina zilei, cel ce avea să fie cunoscut și numit în popor Sfântul Ardealului, părintele Arsenie Boca. Aici și-a petrecut copilăria până la vârsta de 12 ani, alături de mama sfinției sale, Creștina și tatăl Iosif.

Astăzi se mai păstrează doar vatra casei părintești, însemnată de o cruce de marmură albă, ridicată de credincioșii locului, iar ca semn de sfințenie a locului astăzi se află construită o frumoasă bisericuță a Schitului Bujoara, schit de măicuțe, ce poartă hramul și ocrotirea Sfântului Ioan Iacob Hozevitul, de la Neamț.

Proprietatea are 8,5 Ha – Teren intravilan – 1600 mp,  Teren extravilan – 8,34 Ha, fânețe și teren arabil, 2 căsuțe + anexă + 1 foișor de vară 

Locația: satul Vața de Sus, comuna Vața de Jos, județul Hunedoara,  România. Proprietatea face parte din patrimoniul spiritual ortodox, unică, inestimabilă ca valoare spirituală.  Preț : 3.000.000 euro / negociabil” se arată în anunțul de vânzare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EnglishHungarianRomanian