Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Cristian Dan Pasca: Cu toții suntem demni urmași ai lui Avram Iancu și ai martirilor și eroilor Horea, Cloșca, Crișan

Primarul din Câmpeni, Cristian Dan Pasca, a participat recent la evenimentul care a marcat 30 de ani de la înființarea Filialei Câmpeni a Societății Cultural – Patriotice „Avram Iancu”.

„Am fost onorat să particip la evenimentul care a marcat 30 de ani de la înființarea Filialei Câmpeni a Societății Cultural – Patriotice Avram Iancu. Alături de noi, la eveniment, a fost prezent și președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel.

Această Asociație poartă pe bună dreptate numele eroului nostru național, Avram Iancu. Istoricul Silviu Dragomir spunea despre Crăișorul Munților Apuseni că este: <<reprezentantul cel mai de seamă al revoluției române transilvănene și un veritabil erou al poporului, ale cărui virtuți le-a făcut să strălucească peste veacuri ca o pildă vie urmașilor iubitori de patrie și ca un izvor de mândrie națională>>

La acest moment aniversar am avut prilejul să rememorăm numeroasele acțiuni cultural-patriotice întreprinse în cei 30 de ani de activitate ai filialei.

Una dintre cele mai impresionante momente a fost participarea sutelor de moți, în toamna anului 1993, la inaugurarea statuii lui Avram Iancu din Cluj-Napoca, realizată de către sculptorul Ilie Berindei, originar din Câmpeni.

Însă cele mai importante activități sunt cele organizate de membrii asociației, de-a lungul anilor, în comunitatea noastră. Implicarea de care aceștia au dat dovadă arată rolul lor în viața orașului Câmpeni. Buna colaborare a administrației publice locale cu Societatea Cultural – Patriotică Avram Iancu fac ca viața culturală a orașului nostru să prospere.

Câmpeni – Capitala Țării Moților – este un oraș cu adânc răsunet istoric, cu multe evenimente organizate și omagiate în fiecare an, în locuri cu încărcătură istorică: Muzeul, Beciul lui Horea, Statuia ecvestră a lui Avram Iancu.

Îi asigur și pe viitor de toată susținerea mea. Istoria, cultura, educația sunt și vor fi prioritare pentru mine și colegii mei din administrația publică locală.

Le mulțumesc pentru buna colaborare și sunt convins că aceasta va continua și pe viitor. Aveți tot respectul meu, dumneavoastră dragi membri ai asociației, cât și domnul președinte Ioan Viorel Sicoe.

Cu toții suntem demni urmași ai lui Avram Iancu și ai martirilor și eroilor Horea, Cloșca, Crișan” a comentat evenimentul Cristian Dan Pasca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EnglishHungarianRomanian