Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Ministrul transporturilor este interpelat pe tema reparațiilor la DN75 și DN74A Câmpeni-Abrud

Deputatul Beniamin Todosiu l-a interpelat în octombrie pe ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, cu privire la lipsa de acțiuni de curățare/reparare în urma inundațiilor pe DN75 și DN74A Câmpeni-Abrud.

„Un consilier local din județul Alba, comuna Roșia Montană, m-a contactat cu privire la situația dezastruoasă în care se află drumul DN 75 în urma inundațiilor care au avut loc anul trecut și m-a rugat să vă adresez o întrebare pe acest subiect. Consilierul local v-a adresat și el o scrisoare deschisă pe acest subiect și a făcut cunoscută problema prin intermediul presei.

Pe scurt, DN 75 se află în administrarea CNAIR, instituție care, în urma viiturilor de anul trecut, nu a efectuat acțiuni de curățare/reparare în urma inundațiilor. Problema se pune în special pentru segmentul de drum care leagă orașele Abrud și Câmpeni.

Aș dori să mă ajutați cu răspunsurile la următoarele întrebări:

  • Dacă CNAIR va dispune activități de reparare a DN 75 înaintea începerii sezonului de iarnă?
  • Dacă aveți în vedere să concesionați administrarea acestui segment de drum către consiliul județean Alba, pentru a putea să gestioneze la nivel de județ reparația și cele necesare?
  • Dacă aveți în vedere să concesionați administrarea acestui segment de drum către primăriile de pe raza localităților care sunt traversate de DN 75 în județul Alba, în special cele 2 orașe antemenționate?
  • Dacă aveți de gând să instalați semafoare pentru acele părți ale drumului unde circulația se face doar pe o singură bandă?” l-a interpelat deputatul Todosiu, pe ministrul transporturilor.

DN74A este un drum național din România, aflat în totalitate în județul Alba. El face legătura între DN74 și DN75, respectiv între orașele Abrud și Câmpeni.

DN75 este un drum național din România, care leagă Turda de Câmpeni și mai departe de Ștei. Începe din DN1 la Turda, urcă pe valea Arieșului și traversează Munții Bihorului prin pasul Vârtop (1.160 m).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EnglishHungarianRomanian