Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

LIVE – Adunarea Generală Națională a partidului Volt România

Astăzi, 3 decembrie 2022, în Cișnădie are loc Adunarea Generală Națională a partidului Volt România.

Invitații Adunării General VOLT sunt: Ines Consonni (Comitetul Executiv Volt Europa), Hrenciuc Mihai Petrica (secretar general al partidului ACUM), Camelia Crișan (secretar general al asociației România ECO), Paul Gabriel Sandu (co-președinte al partidului ACTIV), Alexandru Gavozdea (specialist in urbanism RUR, Ordinul Arhitecților din România), Gabriel Popa (președintele asociației „Cisnădioara e acasă”).

Volt România este un partid afiliat Volt Europa, o mișcare politică europeană care reunește formațiunile naționale Volt, cu o agendă politică comună la nivel european.

Volt a definit 5+1 provocări fundamentale pe care vrea să le promoveze în fiecare țară europeană:

  1. Statul Inteligent – Credem că statul poate și trebuie să îmbunătățească și să eficientizeze permanent serviciile publice folosind cele mai avansate și testate bune practici și tehnologii disponibile. Aceleași mijloace pot și trebuie să țintească transparența radicală a actului de guvernare, eliminarea corupției și menținerea încrederii cetățenilor în stat, comunitate și semeni.
  2. Renaşterea Economică – Susținem o economie dinamică, motor al progresului și prosperității pentru toți, în același timp generatoare globală de inovație dar și de oportunități de dezvoltare acolo unde sunt cel mai necesare. Politicile care o pot face realitate includ debirocratizarea, investiția în cercetare, implementarea reală a pieței unice europene și promovarea sustenabilității.
  3. Echitatea Socială – Considerăm esențial unei democrații dreptul fiecăruia de a avea acces la aceleași oportunități ca ceilalți cetățeni și de a fi tratat la fel de demn – indiferent de statutul economic, social, profesional etc. sau identitate etnică, sexuală, religioasă sau de orice alt fel. Volt susține politici proactive, proincluziune și antidiscriminare pentru ca drepturile omului să devină realitate.
  4. Echilibrul Global – Considerăm UE cel mai ambițios proiect de dezvoltarea umană din istorie și milităm pentru o Uniune care promovează în vecinătatea imediată și în restul lumii politici în acord cu valorile proprii: societăți deschise, securitate, dezvoltare economică, cooperare în rezolvarea provocărilor globale precum schimbările climatice. Vrem să realizăm potențialul real al României de a contribui la această agendă.
  5. Cetăţeni Puternici – În democrații puternice, participative și deliberative cetățenii se pot implica zilnic și pot influența direct și frecvent orice aspect al politicii, nu doar cu ocazia alegerilor. Drumul către acest deziderat începe cu transparența actului de guvernare, eliminarea barierelor birocratice, crearea de mecanisme participative precum adunările cetățenești și multe altele.

+ 1 – Reforma UE – Uniunea Europeană este proiectul nostru comun, un succes istoric fără precedent care a adus pacea și prosperitatea timp de decenii, în Vest și în Est. Pentru viitor vrem o Uniune și mai democratică, unită, și puternică, o Uniune federalizată, cu o conducere aleasă direct sau de către Parlament, cu instituții împuternicite să armonizeze și să integreze legislațiile naționale și să facă realitate aspirațiile noastre comune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EnglishHungarianRomanian