Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Danci: Unde-i lege, nu-i tocmeală: Sterilizarea/castrarea câinilor este obligatorie prin lege

Consiliul Județean Cluj, prin intermediul Autorității Teritoriale de Ordine Publică, a demarat luni, 5 decembrie 2022, o campanie de informare publică cu privire la obligativitatea sterilizării câinilor.

Acțiunea beneficiază de sprijinul și implicarea Inspectoratelor de Poliție și de Jandarmi Județene Cluj, al Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Cluj, al primăriilor clujene, dar și al asociației non-guvernamentale „Sirius Animal Rescue” și al altor ONG-uri de profil din județ.

„Singura soluție pentru rezolvarea problemei câinilor fără stăpân este sterilizarea/castrarea. Chiar dacă temporar, capturarea și eutanasierea câinilor fără stăpân diminuează populația canină, dinamica reproducerii ducând la o repopulare în timp record. Prin această campanie încercăm să demontăm miturile apărute în jurul sterilizării/castrării câinilor precum și să arătăm beneficiile ei

În vederea informării și conștientizării populației, împreună cu reprezentanții Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție și ai unor organizații non-guvernamentale implicate în protecția animalelor, ne-am deplasat în comuna Aghireșu iar în zilele următoare vom merge în Baciu, Sânpaul și Apahida” arată Alin Danci, șef serviciu în cadrul Consiliului Județean Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EnglishHungarianRomanian