Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Taximetriștii hunedoreni luați la control de polițiști: Se anunță noi acțiuni, inclusiv în Brad, Deva, Hunedoara, Petroșani și Orăștie!

În această dimineaţă, poliţişti rutieri hunedoreni au organizat o serie de activități de control în trafic, fiind vizate, cu precădere, autovehiculele de transport public de persoane, inclusiv cele în regim „taxi”

În cadrul acţiunii, poliţiştii hunedoreni au verificat în special aspecte privind legalitatea tipului de transport, efectuat prin curse regulate şi ocazionale, dar şi deţinerea documentelor necesare efectuării transportului public de persoane de către operatorul de transport şi de conducătorul auto. Poliţiştii rutieri au acordat o atenţie deosebită verificării respectării traseului şi a graficului de circulaţie cu opririle aferente, dar şi respectării capacităţii maxime de încărcare ale autovehiculelor de transport persoane, avându-se în vedere situaţiile în care persoanele sunt transportate în picioare (şi care pot deveni victime, în cazul unui eveniment rutier sau chiar a unei frânări bruşte a autovehiculul).

Poliţiştii au verificat în special aspectele legale privind siguranţa circulaţiei: starea psiho-fizică a conducătorilor auto, verificarea alcoolscop a tuturor conducătorilor de autovehicule care efectuează acest gen de transport, respectarea limitelor legale de viteză pe categorii de drumuri, valabilitatea inspecţiei tehnice periodice a autovehiculului.

În cadrul acţiunii de astăzi, în intervalul orar 07:00-09:30, poliţiştii rutieri au oprit pentru control 141 de autovehicule de transport persoane, iar pentru neregulile constatate au aplicat 51 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 10.000 de lei (fără a se înregistra aspecte de natură penală).

Cele mai frecvente abateri sancţionate de poliţişti s-au referit la neportul centurii de siguranţă, faptul de a nu emite bilete de călătorie pasagerilor ori nerespectarea traseului de circulaţie stabilit. 

Acţiunile de control în trafic vor continua în perioada următoare şi au drept scop adoptarea de către participanții la trafic a unei conduite preventive atunci când se află pe drumurile publice. Poliţiştii rutieri fac apel la toți participanții la trafic  să-și regândească comportamentul atunci când circulă pe drumurile publice, pentru a reduce pericolele din trafic și pentru a crește gradul de siguranță rutieră, indiferent dacă se deplasează cu mașina, motocicleta, bicicleta, trotineta electrică sau în calitate de pieton.

O sursă oficială a precizat pentru Apuseni Info că verificările se vor efectua nu doar în Deva, ci în tot județul: „Mai sunt unele situații în care unii taximetriști nu dau bon și poate ar trebui treziți. Vor fi controale în Deva, Hunedoara, Brad, Petroșani, Orăștie și alte UAT”.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *