Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Cel mai nou drum dintre nori, din România, a fost finalizat: Rivalizează în frumusețe cu Transfăgărășan și Transalpina

România are drumuri spectaculoase: unul făcut de comuniști – Transfăgărășanul și celălalt făcut după Revoluție, Transalpina. În Ardeal, în Munții Apuseni, a apărut un al treilea care le face o serioasă concurență.

„După doi ani de la debutul lucrărilor am reușit să finalizăm întregul proiect, care a vizat, pe lângă modernizarea structurii rutiere a celor 25 de km de drum județean și alte obiective de investiții extrem de importante: 7 poduri, inclusiv podul peste râul Crișul Repede, 280 de accese la proprietățile situate pe traseu, peste 9,5 km de trotuare, ș.a. Importanța acestei investiții din fonduri europene este una aparte, întrucât drumul traversează una dintre cele mai atractive și spectaculoase zone ale Munților Apuseni. În plus, vor fi create, în mod evident, noi oportunități reale de dezvoltare economică, socială și turistică”, precizează Alin Tișe, liderul județului Cluj.

Traseu de 25 de kilometri. Investiție de 132 milioane de lei

Traseul județean de importanță turistică, în lungime totală de peste 25 km, începe de la intrarea în localitatea Valea Drăganului (intersecția cu DN1), continuă până în proximitatea Barajului Drăgan-Floroiu și ajunge până la limita administrativă cu județul Bihor.

De mare complexitate și amploare, lucrările au vizat întreaga structură a carosabilului, începând de la fundație și până la așternerea covorulu‬i asfaltic în două straturi, binder și uzură.

Totodată, au mai fost modernizate peste 80 de podețe și 7 poduri, din care cel amplasat pe râul Crișul Repede a fost construit de la zero.

Tot în cadrul proiectului au mai fost construite 9,5 km de trotuare, 7 stații de autobuz, 5 zone de parking auto și amenajate peste 50 de intersecții pe drumurile laterale.

Totodată, în vederea creșterii siguranței rutiere au fost montați 10,6 km de parapeți metalici, construiți 7,2 km de ziduri de sprijin și realizat întreg sistemul de semnalizare și marcaj auto.

Loading

1 thought on “Cel mai nou drum dintre nori, din România, a fost finalizat: Rivalizează în frumusețe cu Transfăgărășan și Transalpina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *