Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Criza gunoaielor ajunge și la Brad? USR îi trage de urechi pe liderii PSD dar și pe Prefectul Călin Marian

După ce a fost admisă în parte contestația făcută de Brai-Căta, în urma deciziei ADI Deșeuri de atribuire a contractului pentru salubrizarea zonei 3 către firma Supercom, Prefectul Călin Marian a solicitat să fie comunicate măsurile întreprinse pentru asigurarea continuității prestării serviciilor de salubrizare în UAT-urile din zonele Brad și Hațeg.

Ulterior, USR Hunedoara a tras mai multe semnale de atenție cu privire la această problemă: „Am fost singurii consilieri locali din cadrul Consiliului Local al municipiului Brad (3 din 16 , un consilier local absent) care am votat ÎMPOTRIVĂ raportat la procedura de atribuire și modulul discreționar și netransparent prin care primarul municipiului Brad, Cazacu Florin, împreună cu conducerea ADI Deșeuri și Consiliul Judetean Hunedoara, alege să facă (al câtelea ?) jocul propriul partid și împotriva brădenilor și a hunedorenilor implicit, deschizând pârtie liberă pentru <<gunoierul>> agreat al momentului.

Începând cu rezilierea forțată și la limita legii a contractului valabil până în anul 2028 pe care îl avea Bradul în desfășurare cu societatea de salubritate Retim, preturile s-au triplat, serviciile de colectare, sortare și neutralizare au rămas pe loc, ba chiar au regresat.

Dacă acest contract va intra în vigoare, nu știm încă prestatorul, putem doar să bănuim, brădenii vor plăti pentru serviciul de salubritate cca. 15 lei/persoană la sediul Primăriei municipiului Brad.

Asta am scris-o, deși mi-am propus să o mai răresc (binele cu de-a sila nu se poate ) ca să nu uitați cum votați în 2024, să nu repetați la nesfârșit aceeași greșeală și cine vă apără cu adevărat interesele.

Nu primarul actual, nici consilierii PSDPNL.

P.S. Așteptăm cu nerăbdare următoare mișcare a primarului municipiului Brad.

P.S. Prefectul județului Hunedoara, domnul Călin Marian, putea să preîntâmpine această stare de lucruri ( cel puțin în sânul propriul partid, consilerii și primarii PNL ) dacă ar fi vrut cu adevărat, nu să emită acum atenționări de <<grijă>>” a comentat situația consilierul local din Brad, Raul Matei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EnglishHungarianRomanian