Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Drujbarii din zona Aleșd – Beiuș au fost loviți din nou: Lemn expediat fără proveniență legală a fost confiscat de polițiști!

Miercuri, 18 ianuarie a.c., în intervalul orar 12.00 – 20.00, polițiștii bihoreni au acționat pe raza Secției nr.1 de Poliție Rurală Borod și a Secției nr.2 de Poliție Rurală Beiuș, pentru a preveni și combate delictele din domeniul circulației, depozitării, prelucrării și comercializării materialului lemnos, pentru siguranța traficului rutier și pentru menținerea climatului de ordine și siguranță publică în rândul comunităților locale.

În cadrul acțiunii, în care au fost implicați 22 de polițiști de la Serviciul de Ordine Publică, de la Compartimentul Rutier din cadrul Poliției Orașului Aleșd, de la Secția nr.1 de Poliție Rurală Borod și de la Secția nr.2 de Poliție Rurală Beiuș din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, împreună cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere Oradea și cu jandarmi bihoreni, au fost legitimate 79 de persoane, au fost controlate 53 de autovehicule, au fost efectuate controale la cinci societăți comerciale și au fost verificați cinci agenți de pază.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale, din care, patru la H.G. nr.301/2012 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr.333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, două la Codul Rutier, o sancțiune potrivit prevederilor Legii nr.171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, una la O.U.G. 92/2021 privind regimul deșeurilor, una în baza Legii nr.333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor și una la Legea 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, valoarea totală a amenzilor fiind de 40.305 de lei.

Totodată, au fost confiscați valoric 26,84 de metri cubi de material lemnos, de diferite specii, în valoare totală de 5.958 de lei.

Exemplu:

Astfel, miercuri, 18 ianuarie a.c., în urma unui control efectuat de polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol – Serviciul de Ordine Publică împreună cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere Oradea, la un depozit de material lemnos al unei societăți comerciale din comuna Tărcaia, județul Bihor, s-a constatat că, la data de 2 decembrie 2022, societatea respectivă ar fi expediat 26,84 de metri cubi de lemn rotund, fără proveniență legală.

În consecință, societatea comercială în cauză a fost sancționată contravențional, conform prevederilor Legii nr.171/2010, cu amendă în valoare de 5.000 de lei.

Totodată, a fost dispusă confiscarea valorică a celor 26,84 de metri cubi de lemn rotund, în valoare totală de 5.958 de lei.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *