Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Atenție la radare în 21-24 ianuarie pe DN75 și DN74, zonele Câmpeni, Abrud și Zlatna!

În perioada 21-24 ianuarie, peste 160 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba vor acționa, zilnic și vor intensifica acțiunile în vederea prevenirii evenimentelor negative. Totodată echipaje de poliție rutieră vor fi prezente în locurile aglomerate, în zonele turistice, dar și pe principalele artere rutiere ale județului, pentru prevenirea accidentelor rutiere și fluidizarea traficului.

Pentru desfășurarea activităților de menținere a ordinii și liniștii publice, a celor de prevenire a evenimentelor rutiere negative și asigurare a fluenței traficului rutier, polițiștii vor folosi ­­­­zilnic, peste 80 de autospeciale și 12 aparate radar.

Unde vor fi radarele în Țara Moților?

  • Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu
  • Drumul Naţional 75 – Câmpeni   – Gârda – Arieşeni
  • Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Recomandările Poliției

Poliția recomandă conducătorilor auto, pentru a ajunge, în siguranță, la destinație, să consulte informațiile meteo înainte de a pleca la drum și să ia în calcul folosirea rutelor alternative, care pot fi mai puțin aglomerate decât arterele principale.

Informații despre restricțiile de trafic determinate de evenimente rutiere, în timp real, pot fi accesate pe site-ul oficial al Poliției Române – secțiunea InfoTrafic.

Pentru a nu deveni victime ale infracțiunilor, cetățenilor le este recomandat să nu consume, în exces, băuturi alcoolice, întrucât comiterea faptelor antisociale poate fi înlesnită de consumul de alcool, să nu răspundă cu violență la provocări și să încerce să evite conflictele, iar dacă nu reușesc și sune de urgență la 112.

Totodată, Poliția recomandă ca plecarea de acasă să  nu fie anunțate prin postări pe site-uri de socializare.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *