Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Bufnilă, către Pletea: E dureros să auzi drujbele urlând în interiorul pădurilor dar să arunci totul asupra străinilor, doar pentru a-ți da singur dreptate, e fals. Șoferii sunt străini? Drujbarii sunt străini?

Alin Bufnilă, fost civic din Țara Moților și actual consilier local vine cu un comentariu interesant, pertinent spunem noi, alternativ la declarația tânărului Andrei Pletea care recent a deplâns situația defrișărilor din Țara Moților și din România în general. Vă reamintim, atât în trecutul civic cât și în prezent, Bufnilă a susținut campaniile de ecologizare, împădurire și este un susținător al turismului autohton.

<<Tanarul mot (Andrei Pletea n.r.) uita sau ignora faptul ca Iliescu si Nastase (romani autentici) i-au oferit un contract halucinant celui mai mare procesator de lemn din tara. La fel, uita sau ignora atatea anchete facute de niste curajosi, gen Tiberiu Bosutar, care se lupta cu mafia autohtona a lemnului. Ar fi o lista prea lunga de link-uri cu aceste anchete. Cu siguranta, e dureros sa vezi poate 10-20 de camioane trecand zilnic prin Brad, incarcate cu lemn si mergand spre Sebes. E dureros sa auzi drujbele urland in interiorul padurilor si sa vezi cate un peridoc trecand alert pe podurile si drumurile modernizate din zona. Dar sa arunci totul asupra strainilor, doar pentru a-ti da singur dreptate, e fals. Soferii sunt straini? Drujbarii sunt straini? Cei care si-au facut ditamai casele in zonele in care se exploateaza in bataie de joc padurea sunt straini? Cei care sunt anchetati si condamnati pentru ilegalitati in ce priveste exploatarea lemnului din Maramures ori Suceava sunt straini?>> a comentat Bufnilă declarația lui Pletea.

Ulterior, Pletea i-a răspuns tot printr-un comentariu: <<Sergiu-Alin Bufnilă, eu nu am ignorat nimic, atâta doar că eu sunt de-acord ca românii să-și exploateze resursele! N-aș interzice de tot exploatarea lemnului, dar, cu condiția să fie făcută de români, nu de străini. Evident că șoferii-s români care caută și ei de lucru, ar fi și culmea ca austriacul să-și cheme austrieci care să lucreze pe salariu de 5 ori mai mare, le convine de minune sărăcia din România. În plus, faptul că unii români sunt trădători, nu infirmă ceea ce am spus eu, fiindcă pe noi, nimeni nu ne-a intrebat nimic, nu ni s-a cerut niciun punct de vedere, deși țara ar trebui să fie a noastră, a poporului, deci, să decidem noi pentru noi. Demo cratos parcă asta insemna, nu? „Puterea poporului”, nu? Atunci? Despre ce vorbim? Să generalizezi și să spui că „românii” vezi-doamne ar fi cei dăunători, e ca și cum ai caracteriza ca fiind leneș un stup întreg la vederea unui singur trântor. Ia întreabă, măcar din curiozitate, pe stradă, la nimereală 10 oameni, nu mai mulți: doriți ca pădurile României să fie exploatate de români, sau de străini? Și vezi ce-ți răspund. Așa că… mai lasă generalizarea. Acei trădători sunt oamenii puterilor străine, așa cum au fost atâția domnitori români instalați de către Poartă pentru a-i sluji interesele preț de sute de ani. Bătălia noastră nu trebuie să fie numai împotriva românului trădător. Trădători se vor găsi intotdeauna. Noi, tăiem răul de la rădăcină… așa… cam cum taie austriacul pomul… tot de la rădăcină. Dacă le alungi sursa de șpagă, fii sigur că nu vor mai trăda, fiindcă nu s-ar renta>>

Ultimul cuvânt l-a avut însă tot Bufnilă care a mai precizat: <<Andrei Pletea E a doua oara cand imi pui in „gura” cum ca as generaliza. Tocmai, dimpotriva. Nu toti strainii sunt hoti, cum nu toti romanii sunt perfecti. E si vreo actiune impotriva „tradatorilor”? Sau doar vorbe pe net?>>

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *