Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Colaborări în mai multe domenii de activitate între orașele Ștei și Hajdudorog

La invitația Primăriei Ștei delegația maghiară din orașul înfrațit Hajdudorog a vizitat orașul Ștei.

„Delegația, condusă de domnul primar, Zoltán Horváth și domnul viceprimar, Simon Zoltán, a vizitat principalele investiții ale orașului nostru, dar și locațiile viitoarelor obiective, care ar putea fi obiectul unor proiecte transfrontaliere, din programul comun de dezvoltare prin fonduri europene RO-HU, 2021-2027.

În perioada următoare o delegație din Ștei se va deplasa în orașul prieten, tot într-o vizită de lucru, după care se va identifica un portofoliu de proiecte cu caracter transfrontalier, din care se vor selecta cele ce vor fi depuse spre finanțare prin PROGRAMUL RO-HU.

Relația dintre orașele noastre este una puternică, perenă și poate fi un exemplu de cooperare transfrontalieră, între comunități etnice diferite din două țări vecine, în care spiritul colaborării respectă motto-ul Uniunii Europene “UNITATE ÎN DIVERSITATE”.

S-au pus bazele unei colaborări în mai multe domenii de activitate(educațional, cultural, sportiv, turistic), în care grupul țintă va fi constituit din principal din copii, asistați de către profesori, instructori sau părinți, iar schimburile de experiență vor avea loc în ambele orașe, alternativ.

Le mulțumesc colegilor mei și prietenilor noștri maghiari pentru implicarea în promovarea acestor schimburi interculturale, care vor contribui la integrarea țărilor noastre în spațiul european, păstrându-și identitatea, pe baza dialogului multicultural și promovarea valorilor fundamentale comune” au anunțat oficialii primăriei Ștei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EnglishHungarianRomanian