Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

„Cununa Apusenilor” din Gilău înCântă an de an în cadrul spectacolului dedicat Zilei Unirii Principatelor Române

De jocurile tradiționale din județul Cluj dar și din alte zone ale țării ne vom bucura împreună, în cadrul spectacolului festiv, dedicat Zilei Unirii Principatelor Române și intitulat „Hai să dăm mână cu mână!”

Acestea vor fi prezentate de membrii Ansamblului folcloric „Cununa Apusenilor” al Casei de Cultură „Dumitru Sopon” din Gilău, director artistic Marcela Cîmpan Vele, instructori coregrafi Ciprian și Nicoleta Mureșan.

Este un ansamblu care face cinste județului Cluj, în anul 2012 a câștigat trofeul Festivalului internațional de tradiții și obiceiuri populare din Wisla, Polonia, unde au prezentat obiceiul „Nunta de pe Valea Someșului”. Totodată, în anul 2014 au câștigat Trofeul Festivalului „Peștișorul de Aur” de la Tulcea, iar în 2021 Trofeul Festivalului-Concurs Internaţional de folclor montan din Zakopane, Polonia. De asemenea, au dus jocurile din județ și din Transilvania peste tot în țară, dar și în țări, precum: Italia, China și Mexic.

Vă așteptăm așadar luni, 23 ianuarie 2023, la spectacolul festiv dedicat Zilei Unirii Principatelor Române, intitulat „Hai să dăm mână cu mână!”, unde ne vom bucura de jocurile aduse în scenă de membrii Ansamblului folcloric „Cununa Apusenilor”.

Manifestarea, ajunsă la cea de-a treia ediție, este organizată de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, instituție de cultură subordonată Consiliului Județean Cluj.

Loading

1 thought on “„Cununa Apusenilor” din Gilău înCântă an de an în cadrul spectacolului dedicat Zilei Unirii Principatelor Române

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *