Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Taxa de gunoi în Brad. Raul Matei avertizează: 21.5 lei de persoană, asta ne așteaptă. Și doar pentru început, birul va crește constant, aproape anual!

Se pare că județul Hunedoara a intrat de curând în zodia scandalului pe operatorii de salubritate dar și pe taxele pe care aceștia le percep și le vor percepe. Raul Matei trage un semnal de alarmă puternic vizavi de taxa de gunoi din Brad. Consilierul local USR avertizează: 21.5 lei de persoană, asta ne așteaptă. Și doar pentru început, birul va crește constant, aproape anual!

„Noul `gunoier` impus, sprijinit și ajutat prin procedura de negociere directă fără publicarea unui anunț, cu patron fost senator PSD, societatea Supercom, și-a făcut apariția și în Brad.

La început ne amăgește cu o flotă nouă, ca utilajul de față, vopsit cu mândrul nostru drapel național, ulterior flota va dispărea în neant și noi vom rămâne doar cu niște rable din care va curge o sevă puternic și urât mirositoare. Toate acestea concomitent cu o creștere substanțială a serviciului de salubrizare. M-am obișnuit deja, istoria e recentă și vie și îmi susține cu dovezi cele relatate, acum.

Exact ca defunctul, Brai-Cata, promovat și adus cu fanfară salvatoare la început de primarul brădean, de președintele Consiliului Județean Hunedoara, de ADI, împreună cu ceilalți primari, consilieri județeni și locali fideli sclavi, obedienți și degrabă ridicători de mânuță. Cum a sfârșit salvatorul `gunoier` ? A fost aruncat la gunoi, tot de către aceștia, singurii care au avut de suferit în această ecuație au fost cetățenii mulți și cinstiți.

21.5 lei de persoană, asta ne așteaptă. Și doar pentru început, birul va crește constant, aproape anual.

Acum puțini ani plăteam Retim-ului cu un contract valid până în anul 2028 sub 5 lei/persoană.

Am protestat doar o mână de oameni la acea vreme în centrul orașului, când l-au scos din contract și au adus Brai-Cata. Restul ați crezut că dracul nu poate fi mai negru decât atât și ați stat în case. Uite că este, și este și din ce în ce mai scump.

Eu doar sunt curios care este pragul dumneavoastră de suportabilitate la aceste practici, taxe și tarife.

In prezent, primarul brădean alături de ceilalți celegi ai lui obedienți din județul Hunedoara au ales să transforme angajații primăriilor, angajați plătiți din bani publici, implicit casierii Primăriei Municipiului Brad în încasatorii `gunoierului` privat Supercom, firma fostului coleg senator de partid.

Când veți sta la coada de la ghișeul Primăriei Municipiului Brad, claie peste grămadă, să vă plătiți și această taxă cu o creștere de 400 % să nu uitați cui să îi mulțumiți.

Noi, consilierii USR, am votat împotrivă și de această dată și v-am informat tranșant și real” a anunțat Matei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EnglishHungarianRomanian