Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

„Drumul Iancului”, care face legătura între Țara Moților și Muntele Găina, va fi modernizat! Face legătura între Avram Iancu şi Baia de Criş!

foto: Daniel Stânc

Drumul județean 762, Vidrișoara – limită județ Hunedoara, supranumit şi „Drumul Iancului”, ce face legătura cu Muntele Găina, va fi modernizat cu bani din Programul Naţional de Investiţii ”Anghel Saligny”.

Prin acest proiect se va realiza Modernizarea și consolidarea drumului județean DJ 762, Vidrișoara – limită județ Hunedoara, supranumit şi <Drumul Iancului>, proiect care beneficiază de o contribuţie financiară importantă şi de la bugetul local. Acest drum, care face legătura între localităţile Avram Iancu şi Baia de Criş are, pe lângă valoarea sa economică şi socială, o valoare simbolică, fiind un drum ce străbate ţinuturile în care s-a născut eroul nostru naţional, Avram Iancu.

Modernizarea acestui drum pe care, odinioară, însuşi Avram Iancu îl străbătea pentru a se întâlni cu cei ce-i împărtăşeau ideile şi aspiraţiile, organizându-i în ce avea să devină cea mai eficientă forță de luptă românească în timpul revoluției de la 1848, este, în fapt, o restituire istorică şi un semn de omagiu pentru cel pe care românii l-au numit <Crăişorul Munţilor>”, anunță Consiliul Județean Alba, într-un comunicat.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *