Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Călin Marian: România este un agent furnizor important de ovine și grâu pentru Iordania

Astăzi, prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, a participat la o întâlnire tehnică de lucru cu ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Petre Daea și omologul său din Regatul Hașemit al Iordaniei, Khaled Hneifat, președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, primarul comunei Romos, Mihaela Csatlos-Koncz, reprezentanți ai instituțiilor publice cu expertiză în domeniul agriculturii și mai mulți fermieri hunedoreni și din țară, întâlnirea fiind desfășurată la ferma de ovine din comuna Romos, județul Hunedoara.

În cadrul vizitei oficiale au fost discutate modalitățile de intensificare a cooperării între cele două state, accent fiind pus pe schimburile comerciale în domeniul agricol.

„Cred că este foarte important ca mediul de afaceri hunedorean din domeniul agricol să fie stimulat și expus oportunităților de dezvoltare de pe piețele externe, iar vânzarea produselor hunedorene autohtone în alte țări reprezintă o modalitate pentru a realiza acest deziderat. România este un agent furnizor important de ovine și grâu pentru Iordania și consider că schimburile comerciale trebuie ridicate la un nivel cât mai înalt. Un bun exemplu de urmat, care ne aduce cinste și de care suntem mândri, este reprezentat de hunedoreanul Dumitru Andreșoi, cel mai mare crescător de ovine din țara noastră, prezent la această întâlnire bilaterală deosebit de importantă” a declarat prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *