Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Două dintre cele mai mari rozătoare sunt crescute într-un cătun de la poalele Apusenilor

Două dintre cele mai mari rozătoare din lume sunt într-un cătun de la poalele Apusenilor – capibara și uriașul belgian.

Austriacul George Swattier și-a achiziționat în urmă cu patru ani 3 capibara și patru iepuri uriași belgieni și i-a crescut într-un cătun din zona comunei Gurahonț. Astăzi, austriacul are 12 capibara și 8 de iepuri belgieni și și-a propus să mai crească câțiva: „Sunt incredibil de frumoși și sunt pasionat de aceste rozătoare. Cu siguranță dacă condițiile permit voi mai crește câțiva”.

Uriașul belgian – cel mai mare iepure din lume

Uriașul belgian este o rasă veche, nobilă, de iepuri domestici care provine din regiunea belgiană Flamanda (zona franceză a Belgiei). Iepurii sunt crescuți încă din secolul al XVI-lea în jurul orașul Gent. Un uriaș belgian poate cântări și până la 12.7 kilograme dar în genere sunt în jur de 11 kg.

poza reprezentativa pentru specia – uriaș belgian

Capibara – cel mai mare rozător de pe glob

Capibara este un animal ce face parte din regnul rozătoarelor, fiind cel mai mare rozător din lume. Un pui de capibara este mai greu decât un câine de talie mare și ajunge în medie la o greutate de peste 50 de kilograme și 1,3 metri lungime, în timp ce un capibara adult poate atinge chiar și 1,5 metri lungime și 104,5 kilograme greutate. Este o specie foarte socială și poate fi găsită în grupuri de maxim 100 de indivizi, dar de obicei trăiește în grupuri de 10–20 de indivizi.

poza reprezentativa pentru specia – uriaș belgian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *