Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

(VIDEO) O capră neagră a fost filmată în Parcul Natural Apuseni în timp ce se hrănea

O capră neagră a fost filmată în Parcul Natural Apuseni în timp ce se hrănea, ne prezintă Regia Nationala a Padurilor – Romsilva, un video realizat de Coraș Florin, ranger în cadrul administrației Parcului Natural Apuseni.

„Căprița din imagine, filmată în Parcul Natural Apuseni, ne demonstrează că poți să fii și leneș și să îți satisfaci și foamea atunci când ai totul la….botul calului. Pardon, la botul caprei

Capra neagră (Rupicapra rupicapra) are habitatul în zonele stâncoase montane din Europa. Grație musculaturii foarte dezvoltate și a copitelor despicate, capra neagră se poate deplasa cu ușurință în zone stâncoase , inaccesibile altor specii, unde-și procură hrana și se refugiază din fața prădătorilor.

Caprele negre trăiesc în grupuri de până la 30 de exemplare, structura grupurilor fiind schimbată în funcție de anotimp. Se hrănesc cu măceșe alpine, muguri și vlăstari de foioase sau conifere, frunze de plante diferite, iar iarna caprele consumă mușchi sau licheni” prezintă video-ul cei de la ROMSILVA.

Parcul Natural Apuseni oferă un habitat sănătos pentru numeroase specii, asigurând condițiile de hrană, liniște și adăpost pentru fauna bogată din parc.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *