Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

(VIDEO) Un urs a fost filmat în timp ce se scărpina de un arbore

Un urs a fost filmat în timp ce se scărpina de un arbore. Filmul a fost prezentat de Regia Națională a Pădurilor – ROMSILVA.

„Adevăratul Baloo a fost surprins într-o pădure din Parcul Natural Putna Vrancea. După o porție de scărpinat, acesta și-a văzut agale de drum, prin pădure.

Scărpinatul de coaja arborilor are un dublu rol pentru urși, îi scapă de paraziți și, cu această ocazie, își marchează teritoriul. 🇷🇴 În România, țară cu una dintre cele mai dezvoltate populații de urs din Uniunea Europeană 🇪🇺, urșii au habitatul în zona munților Carpați.

Urșii fac deplasări lungi și își folosesc toate simțurile pentru a detecta hrana, în special simțul olfactiv, care este foarte dezvoltat. Aceștia au centrul mirosului din creier de cinci ori mai dezvoltat decât cel al omului și mii de receptori ai mirosului în zona foselor nazale.

Hrana urșilor lor este predominant vegetală, dar se hrănesc și cu pești, cervide, mamifere mici, până la păsări sau ouă de păsări și insecte” au precizat în descrierea filmului cei de la Regia Națională a Pădurilor – ROMSILVA.

sursă video: Regia Nationala a Padurilor – ROMSILVA

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *