Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Cel mai frumos drum de munte recent modernizat, Dieci-Dezna, din vestul Apusenilor

Drumul judeţean Dieci-Dezna este un tronson în lungime de 11,3 kilometri, pe care nu s-a mai intervenit substanţial de peste 40 de ani. Cu acest drum, se vrea legarea staţiunii Moneasa de DN7 Arad-Deva, printr-o scurtătură prin care pune în valoare zona montană a judeţului Arad. 

Anul trecut, Consiliul Judeţean Arad a început modernizarea drumului, printr-un proiect în valoare de peste 4 milioane de euro, finanţarea fiind asigurată din fondurile proprii ale Consiliului Judeţean Arad.

„Păstrând, desigur, proporţiile, de la Juliţa la Dezna vom avea un drum asemănător cu Transalpina, doar de interes judeţean, într-o zonă poate chiar mai pitorească. La prima vedere, un astfel de proiect poate genera nişte întrebări cu privire la oportunitate, întrucât drumul traversează comunităţi mici şi dispersate, însă tocmai caracterul pauper al acestor comunităţi pledează pentru nevoia unei legături rutiere care să le pună în valoare ecosistemul şi să faciliteze mobilitatea oamenilor din zonă înspre bazinele industriale ale judeţului. Această mobilitate nu doar că îi va ajuta pe arădenii din comunităţile periferice să acceadă mai uşor la un loc de muncă, ci va fi o contribuţie suplimentară la combaterea depopulării micilor comunităţi de pe traseu”, a declarat preşedintele Iustin Cionca.

Loading

2 thoughts on “Cel mai frumos drum de munte recent modernizat, Dieci-Dezna, din vestul Apusenilor

  1. N-apoi dati-va voi toata ziua pe drumul ala. Da vedeti, sa aveti melodii scurte la radio, ca aia 4,8 kilometri peste deal ii terminati mai repede decat se termina melodia. Si ce are s….. cu prefectura ? Aici in fotografie e Transalpina, adica munte, adica cel mai inalt pas montan din tara ( Urdele ) si la gluma Dieci – Dezna ( de fapt, doar pana in Laz ) e un banal deal. Da tare va place sa mancati rahat cu stirile astea de doi lei. Ba nu, de doar 5 bani, si aia gauriti cu tunul. Si apoi va mirati de ce va blesteama lumea pe care a-ti prostit-o sa mearga pana acolo sa vada marele nimic Trans-deal. 🙁

  2. Poate ar trebui să postați poze cu acel drum, nu preluate care nu seamănă nici pe departe cu ce este acolo!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *