Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Cod galben de inundații și viituri pe Crișul Alb, Crișul Negru, Arieș, Someșul Mic și pe Mureș

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o atenționare de COD GALBEN de inundații și viituri pe Crișul Alb, Crișul Negru, Arieș și pe Someșul Mic.

 Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore, ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE, după cum urmează:

În intervalul 28.05.2023 ora 13:00 – 28.05.2023 ora 24:00 pe râurile din bazinele hidrografice:

  • Someşul Mic – bazin amonte Ac. Gilău (judeţele: Bihor şi Cluj)
  • Crişul Negru – bazin amonte S.H. Şuştiu şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Şuştiu (judeţele: Bihor şi Arad)
  • Crişul Alb – bazin amonte S.H. Vaţa de Jos şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Vaţa de Jos (judeţele: Hunedoara şi Arad)
  • Arieş – bazin amonte S.H. Scărişoara şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Scărişoara – amonte S.H. Baia de Arieş (judeţul Alba)
  • Mureş – afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Gelmar (judeţele: Hunedoara şi Arad)

Atenţionarea Hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare ȋn intervalul 28.05.2023 ora 16:00 – 28.05.2023 ora 22:00 pe unele râuri din judeţele: Bihor, Caraş Severin şi Tulcea.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *