Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Acuzații dure la adresa Supercom: Taxează mai mult clujenii pentru servicii inexistente

Elena Muscă, consilieră Județeană din partea USR, a atras atenția în ședința de luni a Consiliului Județean Cluj, că rapoartele Asociației de dezvoltare intercomunitară (ADI) arată că implementarea serviciului de salubritate, conform regulamentului județean, nu progresează. În prezent, Supercom asigură doar ridicarea gunoiului, însă nu respectă standardele, promisiunile și clauzele contractuale asumate.

Noul contract județean cu Supercom ar fi trebuit să pună în practică reformarea serviciului de salubrizare, în condițiile unor tarife care să respecte limitele de suportabilitate ale populației și principiul „poluatorul plătește”, respectiv atingerea și respectare standardelor europene privind protecția mediului înconjurător. Pentru cetățean, noul sistem ar fi trebuit să însemne o garanție a unei facturi cinstite, proporționale cu cât aruncă.

„Este ingrijorator ca după 2 ani din cei zece de prestare a serviciului de către Supercom la nivel județean nu se văd progrese privind creșterea procentului de deșeuri reciclate. Nu se văd progrese în direcția stimulării compostării, a colectării și valorificării deșeurilor voluminoase, a celor din textile, construcții sau dezmembrări.

Pe bună dreptate, cetățenii sunt nemulțumiți de costurile serviciului, vedem tot mai mult deșeuri abandonate în natură, iar UAT-urile au de plătit penalități de mediu tot mai mari, de la un an la altul, din cauza ratării țintelor de reciclare / de sustenabilitate”, a declarat Elena Muscă în ședința CJ.

USR propune ca primăriile din județ să se implice mai mult în monitorizarea serviciului de salubrizare și în implementarea de măsuri eficiente pentru atingerea țintelor propuse. Pentru eșecul implementării vor plăti toți cetățenii prin penalitățile de mediu, iar primarii nu trebuie să fugă de responsabilitățile ce le revin și nici să tolereze încălcarea condițiilor contractuale de către operator.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *