Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Lider AUR din Țara Zarandului: Dragi profesori, nu renunțați până nu vă obtineți drepturile cuvenite!

Liderul AUR din Țara Zarandului, Florin Nuțea, susține greva profesorilor. Politicianul consideră că salariile dascălilor sunt mici și că fonduri pentru creșteri salariale se pot găsi.

„De mai bine de o săptămână, profesorii sunt în grevă, unii dintre ei, ajungând, să trăiască de pe o zi pe alta. Pe mulți dintre ei, meditațiile i-au ajutat să treacă peste cheltuielile de zi cu zi.

Este tragic să știi că destinul unui profesor este la mâna unui fost elev, care și-a luat diploma de bacalaureat la 40 ani, este tragic să știi că acelui profesor, care a incercat, și și-a dat silința să ajute fiecare elev care i-a trecut prin clasă, ii este pecetluită existența de o clasă politică, cu demnitari ale căror salarii pornesc poate și de 10 ori mai mari decât salariul unui profesor.

Dragi profesori, nu renunțați! Nu renunțați până nu vă obtineți drepturile cuvenite. Știu că treceți printr-o perioadă grea, dar dacă nu luptați, până la final, acum, nu veți câștiga decât încă un an de sărăcie!

Este dreptul vostru să vi se respecte efortul, sacrificiul și demnitatea, de către toți cei care v-au trecut pragul clasei, unii dintre ei ajungând datorită vouă, procurori, polițiști, secretari de stat, miniștri sau jurnalisti!

Bani pentru salarii mai mari se pot găsi! Este suficient să se taie pensiile speciale. Majorarea salariilor profesorilor cu 62% ar presupune un efort bugetar de 8 miliarde de lei anual, iar cheltuielile cu pensiile speciale se ridică la peste 12 miliarde de lei pe an. Politicienii nu au facut nimic benefic pentru țara asta să merite să fie furată prin astfel de pensii, voi ați scos generații de medici, polițiști, judecători etc” a declarat Nuțea.

Și deputaţii AUR au anunțat miercuri, 30 mai, că se solidarizează cu greva profesorilor şi au stat în picioare în timpul şedinţei de plen în semn de protest faţă de dispreţul cu care Guvernul tratează cadrele didactice: „În numele grupului parlamentar AUR vrem să ne anunţăm solidaritate cu manifestaţia profesorilor şi cu greva lor. În semn de protest faţă de dispreţul în care Guvernul alege să nu-i asculte pe profesori şi deoarece acest dispreţ trebuie să înceteze, parlamentarii AUR au rămas în picioare cu aceste tricouri în timpul acestei şedinţe”, a spus Simion.

Coaliția de guvernare i-a chemat astăzi, joi, 31 mai, pe sindicaliști la o nouă rundă de negocieri, începând cu 13:30. Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu s-au întâlnit miercuri la Palatul Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis, pentru a discuta despre greva generală a profesorilor începută în 22 mai.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *