Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Raul Matei: Fără o industrie producătoare, comerțul din Brad și împrejurimi se prăbușește constant și ireversibil

La ultima ședință de Consiliu Local Brad, liderul de grup USR Brad, Raul Matei, a avut o intervenție în două puncte. Unul a fost legat de situația economică a Bradului, „care se degradează, în special după anunțatele concedieri de la o fabrică de volane din zonă” conform spuselor politicianului USR.

Al doilea punct a fost legat de sera de flori de pe Strada Dispensarului, „lăsată în paragină de Primăria Brad” arată reprezentanții USR.

„Legat de sera de flori de pe Strada Dispensarului, lăsată în paragină de Primăria Brad și pe care am vrut s-o vizităm. Nu am fost lăsați, ni s-a transmis să venim cu o cerere, pentru a avea acces acolo, de parcă nu am reprezenta cetățenii Bradului. Ideea noastră a fost de a revitaliza sera de flori, pentru a nu se mai cheltui sute de milioane de lei vechi pe achiziționarea florilor pentru oraș (sau pentru centrul orașului, pentru că doar centrul contează pentru edil). Achizițiile directe făcute prin intermediul SEAP arată că în 2022 s-a cumpărat material floricol de 42.410 lei, iar în 2023 suma a ajuns la 25.265 de lei. În total, peste 650 de milioane de lei vechi pentru flori, în timp ce sera aflată la doi pași de Primărie devine focar de infecție” arată consilierii USR.

Cât despre situați economică a Bradului, vă redăm în integralitate analiza consilierului local Raul Matei:

„În ședința ordinară a Consiliului Local al municipiului Brad din luna mai a acestui an, la punctul diverse, în calitate de lider al grupului de consilieri locali din partea USR, am avut 2 intervenții. Bine, atât cât am fost lăsat să îmi expun punctul de vedere de factorii pertubatori din sala de ședință.

Unul legat de starea economică actuală a Bradului și celălalt legat de starea de degradare a amplasamentului fostei sere de flori.

Ambele subiecte au fost tratate de executiv cu miștocăreala specifică, coborând niște situații generale și care privesc o parte a comunității la nivel de persoană.

Dacă ceri executivului să vină în fața Consiliului Local cu un document comun, coerent și agreat la nivel de municipiu și de comunele învecinate și care să reglementeze clar măsuri ecomomice care să ne facă atrăgători pentru eventuali investitori, ești făcut demagog.

Dacă vrei să scoți din degradare un obiectiv care poate aduce economii substanțiale la bugetul local, ești catalogat ca fiind în campanie electorală.

Din castelul de cleștar plătiți regește de popor, cei din executivul municipiului își dorm netulburați, de ani buni, somnul de frumusețe. Un „nebun” se tot încăpățânează și le tulbură hibernarea.

Cel mai important angajator privat al zonei este pe punctul de a-și trimite acasă și ultimii 150 de salariați.
Fără o industrie producătoare, comerțul din Brad și împrejurimi se prăbușește constant și ireversibil.

Producătorul de mobilă cu tradiție la nivel național, Elvila, și-a închis după o prezență îndelungată punctul de lucru din municipiu.

Jucătorul important din domeniul electro-it, Rombiz, și-a închis de asemenea magazinul din oraș.

Vocile firave care încă mai îndrăznesc să scoată de sub preșul neputinței și ignoranței aspecte și situații gri ale orașului sunt luate în derâdere de maeștrii luminii.

Cum am spus și în Consiliul Local, ucideți, alungați privatul și vom vedea cine vă va plăti în continuare salariile și pensiile speciale. De împrumutat, nu o veți putea face la nesfârșit” arată Matei.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *