Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Ziua Lemnarului: An de an olarii, ciubararii, țesătorii și meșterii din Apuseni vin în Horea  

foto: travelinghawk.me

Ziua lemnarului are loc în fiecare an în satul Matisesti, comuna Horea, judetul Alba. Acesta este un eveniment special al Tarii Motilor la care participa mesteri lemnari din zona, care vin în comuna natala a marelui erou Horea pentru a-si arata maiestria in diverse concursuri legate de prelucrarea lemnului. Concursuri ce au ca tema cioplitul, aruncarea securii, catararea pe bustean etc.

Pe langa mesterii lemnari mai participa si alti mesteri populari din Muntii Apuseni si din imprejurimi. Astfel in fiecare an îsi dau intalnire aici olari, ciubarari, tesatori fiecare aducand la targ cele mai frumoase creatii pt a fi expuse si valorificate.

Portul popular si dansurile populare sunt prezente si ele la acest eveniment, cu participanti din imprejurimi si invitati din alte regiuni cu traditie din Romania.

Cantecul si voia buna nu poate lipsi de la un astfel de eveniment, de fiecare data concertele au loc pe scena „Casei lemnarilor” de la baza amfiteatrului natural din Matisesti. Cantareti consacrati si tinere talente urca pe scena pentru a-i incanta pe participantii de la Zilele Lemnarilor Horea-Matisesti.

foto: travelinghawk.me
foto: travelinghawk.me
foto: travelinghawk.me
foto: travelinghawk.me
foto: travelinghawk.me

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *