Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

350 baloți de lucernă au ars într-un incendiu puternic în Boiu, Ciumeghiu

Vineri, 16 iunie a.c., pompierii militari salontani au acționat pentru lichidarea unui incendiu care a cuprins sute de baloți de lucernă depozitați într-un fânar din cadrul unei ferme din localitatea Boiu, comuna Ciumeghiu.

Apelul care sesiza producerea evenimentului a fost primit în dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana” al județului Bihor în dimineața zilei de vineri, 16 iunie a.c., în jurul orei 06.00, la fața locului fiind mobilizate cu operativitate, echipajele de pompieri militari din cadrul Detașamentului Salonta, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă.

În momentul sosirii echipajelor la fața locului, ardea aproximativ jumătate din cantitatea de plante furajere depozitate în fânar, flăcările amenințând să se extindă la alte sute de baloți din interiorul construcției.

Pompierii militari au reușit să localizeze incendiul în aproximativ 10 minute de la sosirea la locul intervenției, împiedicând propagarea acestuia și salvând astfel aproximativ 300 de baloți de lucernă, care ulterior, au fost evacuați de proprietar și de vecinii acestuia, cu ajutorul utilajelor din dotare.

În urma evenimentului au ars circa 350 baloți de lucernă.

Incendiul a fost stins în jurul orei 09.00, forțele de intervenție acționând în continuare la fața locului, pentru căutarea focarelor ascunse și înlăturarea efectelor negative ale evenimentului, timp de peste patru ore.

Cercetările efectuate au indicat drept cauză probabilă a evenimentului, autoaprinderea plantelor furajere.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *