Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Oana Murariu: PNL nu mai are legitimitatea sa se pretindă un partid liberal. A dat România pe mâna PSD

USR Cluj a susținut astăzi, 23.06.2023, o conferință de presă la care au participat Oana Murariu, președintele organizației județene și deputat de Cluj, Viorel Băltărețu, președintele organizației Cluj Napoca și deputat de Cluj și Alexandra Oană, liderul grupului consilierilor locali ai USR în Cluj Napoca.

Oana Murariu a explicat decizia Congresului USR de formare a unui pol de dreapta în context local.

Pricipalele declarații ale Oanei Murariu, președintele USR Cluj, în legătură cu formarea unui pol de dreapta în jurul USR și cu eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari: „PNL nu mai are legitimitatea sa se pretindă un partid liberal. A dat România pe mâna PSD”

„USR Cluj a dat mandat conducerii USR să înceapă negocieri pentru formarea unui pol de dreapta. Obiectivul este să creăm această forță care să se opună unei derive anti-democratice și anti-liberale a României. Acesta e pericolul dacă PSD sau AUR vor câștiga alegerile de anul viitor.

USR se revendică de la valorile democrației liberale europene și vom vorbi cu toți cei care au aceleași valori, partide, politicieni, intelectuali, grupuri din societatea civilă.

Știm ce face PSD când are toată puterea, captureaza statul si instituie un regim al hotiei generalizate. Asistam deja la o politizare a tuturor instituțiilor. Asistam la acordarea de privilegii pentru oameni fără merite, rude cu Marcel Ciolacu, ma refer la celebra nepoata.

Din partea cealaltă vedem un reviriment al naționalismului de tip Funar, al AUR.

Cluj Napoca știe ce înseamnă naționalismul de tip Funar al AUR: subdezvoltare economică și stagnare a orașului. Noi la Cluj Napoca nu vrem să ne întoarcem la epoca Funar. Avem datoria să le spunem românilor că am învățat din experiență și să nu facă această greșeală.

PNL nu mai are legitimitatea sa se pretindă un partid liberal. A dat România pe mâna PSD, iar aici, la Cluj, PNL se comporta ca PSD. Dacă în fiefurile PSD, nepotismul e în floare, la Cluj PNL nu se lasă deloc mai jos.

Doar ieri consilierii noștri județeni au cerut demisia unui consilier județean PNL care si-a votat fiul in conducerea Agro Transilvania și i-a votat și bonusuri.

Dacă în fiefurile PSD, cheltuielile inoportune sunt regula, la Cluj PNL se dovedește la fel de capabil. Vă aduceți aminte de cazul Ionuț Rusu, PNL-istul care și-a cumpărat din banii Sălii Polivalente alcool, echipamente sportivel și haine de brand.

Dacă în fiefurile PSD șmecheria e cheia succesului, la Cluj PNL o aplică întocmai. PNL Cluj a fost condamnat de o instanța de judecată și trebuie să ofere despăgubiri și scuze publice către USR, după ce a împărțit pliante false cu sigla USR. Ce au pățit cei care au făcut asta? Unul a devenit consilier județean din partea PNL, iar celălalt angajat al Primăriei Cluj-Napoca.

PNL nu se ridica la înălțimea valorilor pe care Clujul le reprezinta.” a precizat în conferința de presă, deputatul Oana Murariu.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *