Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Iulian Balaj: Am semnat contractul de finanțare pentru un nou proiect de management a apei potabile

Primarul din Ștei, Iulian Balaj, a anunțat recent că a semnat contractul de finanțare pentru un nou proiect de management a apei potabile.

„Furnizarea apei potabile în orașul nostru NU CONSTITUIE O PROBLEMĂ, după finalizarea proiectului de reabilitare a rețelelor de apă prin programul PNDL2. Șteiul are un sistem de alimentare cu apă CONSOLIDAT ȘI EFICIENT.

Această investiție nouă va avea rolul de a crea ÎN PARCUL INDUSTRIAL o gospodărie de apă nouă, care în caz de nevoie, să aibă autonomie față de cea a orașului.

De asemenea viitoarea investiție va avea prevăzute ȘASE FORAJE de mare adâncime, care vor fi alimentate cu energie verde prin panouri fotovoltaice.

În acest fel ne luăm măsuri din timp ca schimbările climatice (prin efectele lor-inundații, viituri, secarea râurilor, turbiditate), să nu afecteze alimentarea cu apă a orașului nostru, iar acest concept rezolvă alimentarea cu apă pe termen mediu și lung.

Proiectul este unul sustenabil și include elemente de digitalizare și utilizare a energiei verzi, reducând costurile de furnizare a apei potabile” a anunțat Balaj.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *