Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Investiție de peste 100 milioane de euro în Ardeal: O fabrică de produse extrudate din aluminiu va fi construită!

La Peștișu Mare au demarat luni, 3 iulie, lucrările de pregătire a terenului în vederea construcției unei capacități de producție care va crea în viitor 250 de locuri de muncă. Este un prim semn că investițiile noastre în infrastructură, dublate de atragerea de fonduri europene consistente pe diferite axe, sume destinate modernizării județului, încep să dea roade.

La invitația reprezentanților companiei românești Premium Cast SRL, am fost prezent la ceremonia de lansare a acestei importante investiții cifrată la 85 de milioane de euro, la care se adaugă un ajutor de stat în valoare de 25 de milioane de euro. Potrivit investitorilor, fabrica urmează să producă, pentru început, produse extrudate din aluminiu pentru domeniul construcțiilor. Reprezentanții companiei au însă planuri de dezvoltare pe termen lung și își doresc să realizeze produse mai complexe, pentru industria automotivelor și chiar pentru industria aerospațială.

Județul Hunedoara și municipiul Hunedoara încep să devină atractive pentru companiile de producție. Hunedoara are o veche tradiție siderurgică, aici funcționează și Facultatea de Inginerie cu specializări adaptate cerințelor de pe piața muncii, cu rezultate excepționale inclusiv în domeniul cercetării științifice.

Totodată, în județul Hunedoara vor ajunge un sfert din fondurile alocate prin Mecanismul pentru Tranziția Justă, derulat de Comisia Europeană. Peste 525 de milioane de euro sunt orientate spre investiții în energia regenerabilă, spre cercetare și inovare, spre implementarea de tehnologii noi și crearea de infrastructuri cu energie curată. Practic, în toate regiunile județului, puternic industrializate în trecut, se va investi în domenii de producție noi, prietenoase cu mediul, spre a deveni competitive la nivel național. Nimeni nu va fi lăsat în urmă și toate zonele județului, indiferent că vorbim de Valea Jiului, zona Hunedoara sau zona Bradului se vor dezvolta armonios pentru a oferi comunităților locale un viitor sigur.

Loading

1 thought on “Investiție de peste 100 milioane de euro în Ardeal: O fabrică de produse extrudate din aluminiu va fi construită!

  1. Superb…azi nu mai era nici un utilaj,nici o plăcuță de identificare,nici un om…superb…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *