Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Magna Curia sau Castelul Bethlen, aflat la poalele Cetății Devei, unul dintre cele mai vechi monumente ale Devei

Magna Curia sau Castelul Bethlen, aflat în imediata apropiere a parcului de la poalele Cetății, reprezintă unul dintre cele mai vechi și interesante monumente ale Devei, arată cei de la Discover Hunedoara.

„Magna Curia sau Castelul Bethlen, aflat în imediata apropiere a parcului de la poalele Cetății, reprezintă unul dintre cele mai vechi și interesante monumente ale Devei.

De-a lungul timpului, edificiul a trecut prin ample procese de reconstrucție, devenind un adevărat giuvaier arhitectural de influență renascentistă și barocă. Întemeierea și perioada de început a Magnei Curia este incertă, prima mențiune documentară datând din 1520. Istoria monumentului în secolele XVII și XVIII este mai accesibilă, știind că în anul 1608 domeniul ajunge în proprietatea lui Gabriel Bethlen, ales în 1613 principe al Transilvaniei.

Frumusețea arhitecturală nu este însă singurul motiv pentru care merită să faceți o vizită acestui impunător monument. La interior, castelul păstrează colecțiile valoroase ale Muzeului Civilizației Dacice și Romane. Expoziții permanente și temporare de arheologie, istorie naturală, numismatică, piese de istorie medievală și contemporană, colecții de artă și efemeride sunt expuse în sălile muzeului, capabile să satisfacă pofta de cunoaștere a oricărui vizitator interesat de istorie și cultură” arată cei de la Discover Hunedoara.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *