Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Oana Biriș: Apreciez Opera Nights, însă nu pot aprecia modul ostentativ în care unii își fac campanie electorală pe bani publici

Președintele USR Hunedoara, Oana Biriș, a declarat de curând că apreciază evenimentul cultural Opera Nights dar că se desparte de modalitatea în care unii politicieni locali au încercat confiscarea evenimentului.

„Într-un fel sună cultura la liber și altfel pe voturi. Opera Nights este unul dintre evenimentele culturale din județ, cu acces liber, pe care le apreciez mult încă de la început. Ce nu pot aprecia este modul ostentativ, ca să nu folosesc cuvinte mai dure, în care unii își fac campanie electorală pe bani publici.

De acord să încurajăm mai mulți oameni să participe la anumite categorii de evenimente care de obicei atrag un public mai puțin numeros sau care în lipsa unor finanțări de la stat nu ar avea loc pur și simplu.

Dar pentru că statul nu e o entitate supranaturală care produce bogăție din nimic, iar banii provin din taxe și impozite, deci oamenii și nu consiliile județene sau primăriile, indiferent de preferințe sau venituri, finanțează organizarea acestor evenimente, osanalele la adresa politicienilor care <<în mărinimia lor finanțează>> sunt o jignire pentru primii” a declarat liderul USR Hunedoara.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *