Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Fiii satului din Bulzeștii de Sus ajunge la ediția a V-a: Ce program pregătesc moții crișeni?

sursă foto: Marius Turc

Fiii satului din Bulzeștii de Sus ajunge la ediția a V-a, eveniment al cărui suflet este inimosul Daniel Stanc.

„Cu ajutorul bunului Dumnezeu, am ajuns la cea de-a cincea ediție a Întâlnirii Fiilor Satului, deoarece ne dorim să continuăm tradiția, ne vom reuni din nou pentru câteva zile, acasă, la Bulzești” arată organizatorii în prezentarea evenimentului.

Evenimentele se vor desfășura după următorul program:

Sâmbătă – 29 Iulie

– Clacă la coasă – începând cu ora 8 dimineața.

(în funcție de cum ne va ajuta și vremea vom stabili locația și revenim cu detalii)

In memoriam Crișan – Marcu Giurgiu

Incepând cu ora 13

La troița ridicată de studenții Facultății de Istorie Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, coordonați de profesorul Ioan Bolovan, amplasată pe locul unde a fost casa preotului Giurgiu din Bulzești, bunicul Eroului Martir Crișan – Marcu Giurgiu, vom ridica un parastas în memoria Eroilor Neamului. Vom participa la slujba de pomenire oficiată de părintele Axente Lucaciu, vom înălța o rugăciune și vom asculta cântece patriotice alături de Casian Dimb și Cetatea Neamului din Sântana – Arad.

Duminică – 30 Iulie

ora 9

Alături de Părintele Mădălin Micu, vom participa la Sfânta Liturghie și vom ridica un parastas pentru eroii neamului – ca să nu uităm că doar acolo, în biserică, în Taina Sfintei Liturghii, împreună suntem de-a pururi cei vii și cei adormiți, cei de-aici și cei de Dincolo – întreg neamul nostru Românesc.

ora 13

„Șezătoare cu joc și cântare”

Spectacol folcloric, pe scena amplasată în centrul satului Bulzeștii de Sus, unde vor cânta și ne vor încânta, Alexandru Pop Zărăndean și Taraful de la Sebiș – Arad, Vlad Lință din Vața de Jos – Hunedoara, Oana Rus din Luncoiu de Jos – Hunedoara, Lorena David din Băița – Hunedoara, Andreea Sima și formația condusă de Ciur Iulian alături de Livadă Robert și Cristea Mihai din Hălmagiu – Arad

Grupul vocal „Străjerii Cociubei’ din Comuna Dieci – Arad

Acompaniați de Ansamblul de dansuri populare „Ritmuri Zărăndene”, din Comuna Băița – Hunedoara, coordonator Gheorghe Diniș.

Alături de Tulnicăresele din Bulzeștii de Sus, Tulnicăresele din Blăjeni și Diana Neag din orașul Brad.

Prezentatoare a evenimentului:

Ada Beraru – jurnalist și realizatoare a emisiunii „Hunedoara are Valoare” – Info HD

Șezătoare și ateliere de creație:

Război de țesut – Alexandru Pop Zărăndean – rapsod și meșter popular, director al Centrului Cultural Sebiș – Arad, alături de Nană Piștoaie din Păiușeni – Arad și de Sabina Borza din Bulzeștii de Jos.

Belei Nicolae – meșter tulnicar din Comuna Avram Iancu – Alba

Părintele Darius Pasc din Bonțești – Arad – pictură de icoane.

Răzvan Supuran – meșter hârtie artizanală – Uibărești – Ribița

Handmade Concept din Hunedoara – atelier de pictură pe față pentru copii mici și mari.

Totodată în centrul satului Bulzeștii de Sus vom avea și o zonă dedicată meșteșugarilor și producătorilor locali.

Pentru mai multe detalii, cei interesați să participe și să-și vândă produsele pot suna la numărul de telefon: 0758914924

Evenimentul este organizat cu sprijinul Fiilor Satului din Comuna Bulzeștii de Sus, alături de Asociația Sat Concept. Organizatorii, de asemenea, mulțumesc Primăriei Municipiului Brad, primarului Florin Cazacu, pentru sprijinul acordat în asigurarea recuzitei (scena) necesare la realizarea sărbătorii comunității de sub Muntele Găina.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *