Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Cu plicul la înmormântare: O parohie din Apuseni vrea înlocuirea coroanelor din plastic cu bani

Noua tradiție pe care reprezentanţii bisericii Bucium Poieni vor să o propună enoriaşilor va ajuta nu doar familiile nevoiaşe, ci şi parohia respectivă, care va fi scutită de costurile mari cu salubritatea.

„Constatăm că în ultima perioadă se renunţă la coroanele confecționate din lemn de brad sau din alte materiale plastice, preferând să-şi exprime sentimentele de solidaritate şi compasiune în alt mod” au anunțat cei de la Oliviu Botoi, consilier cultural Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia, conform observatornews.ro

În noiembrie 2022 și primarul comunei Vălişoara, altă comună din Apuseni, a făcut un apel către localnici ca, în loc de coroane de flori, la înmormântare, să pună contravaloarea lor într-un plin şi să o aducă în sprijinul rudelor îndoliate.

„De multe îi ia pe nepregătite și vreau să specific, nu e obligație. Cred că ar fi mai bine să le dea o sumă să îi ajute. Știm că cheltuilele sunt mari, dacă a fost bolnavă și a umblat prin spitale, au fost cheltuieli, și cred că e mai bine așa.

Să ajute oamenii, familiile în necaz, cu bani, că sunt mai de folos decât o coroană pe care n-o citește nimeni”, spunea atunci primarul comunei Vălișoară, Camelia Bedea.

Localnicii din Apuseni văd cu ochi buni ideea preoţilor și parohii din judeţele Hunedoara şi Bihor vor să adopte această idee inovatoare.

4 thoughts on “Cu plicul la înmormântare: O parohie din Apuseni vrea înlocuirea coroanelor din plastic cu bani

  1. Ar fi mult mai bine! Familia îndoliată ar avea un mic ajutor pentru a trece peste acele momente grele și să nu uităm că acele coroane, în câteva zile devin GUNOI!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *