Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Doi morți în șase zile, înecați, în râurile din Bihor, în Crișul Repede și Crișul Negru: Nu vă mai scăldați în râuri! Pericol de înec!

foto arhivă

În perioada 17 – 22 iulie a.c., în apele din Bihor și-au pierdut viața două persoane, ultima tragedie producându-se sâmbătă, pe raza comunei Tinca: luni, 22 iulie a.c., un bărbat a fost scos fără suflare, de pompieri, din Crișul Repede, în zona Barajului Ioșia, din municipiul Oradea, iar câteva zile mai târziu, un adolescent aflat la scăldat și-a pierdut viața în apele Crișului Negru.

În seara zilei de sâmbătă, 22 iulie a.c., în jurul orei 19.15, un apelant al numărului unic 112 solicita intervenția echipajelor specializate, pe raza localității Tinca, pentru salvarea unui adolescent din Crișul Negru, acesta fiind văzut dispărând sub apă.

La locul indicat, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Crișana” la județului Bihor a mobilizat operativ, echipajele de căutare-salvare de la înec ale Gărzii de Pompieri Tinca și Detașamentului de Pompieri Salonta, echipajul de pompieri paramedici al Gărzii Tinca și autospeciala SMURD de intervenție a medicului de urgență.

În urma căutărilor efectuate cu bărcile, echipamentele și accesoriile din dotare, specifice unor astfel de misiuni, pompierii au găsit adolescentul și l-au adus la mal, predându-l echipajului de paramedici, care a procedat la efectuarea manevrelor de resuscitare.

Din nefericire, minorul, în vârstă de 17 ani, nu a mai putut fi salvat.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *