Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Festivalul – Concurs al Viorii cu goarnă „Dorel Codoban” de la Roșia ajunge la ediția a X-a

Festivalul – Concurs al Viorii cu goarnă „Dorel Codoban” de la Roșia ajunge la ediția a X-a și va fi organizat în 30 iulie.

„A sosit momentul să anunțăm public faptul că, PRIMĂRIA ȘI CONSILIUL LOCAL AL COMUNEI ROȘIA, în parteneriat cu CONSILIUL JUDEȚEAN și CENTRUL DE CULTURĂ BIHOR organizează cea de a X-a ediție a Festivalului – Concurs al Viorii cu goarnă “Dorel Codoban”!

Continuăm astfel și în acest an să aducem recunoștință valorilor locale, care au reușit de-a lungul timpului să aducă faimă și prestigiu comunei Roșia, dar și întregului județ. Una dintre valorile căreia îi este dedicat acest eveniment e meșterul Dorel Codoban, care prin harul său unic a dat „viață” sunetului și a făurit o adevărată bijuterie sacră, neasemuită în lume: Vioara cu goarnă. Muzica și instrumentul lui Dorel Codoban, de-o valoare neprețuită, i-au adus acestuia nenumărate premii naționale și internaționale cu care ne mândrim și astăzi. Dorim ca, prin evenimentul care va avea loc în data de 30 Iulie 2023, să păstrăm la loc de cinste darul local pe care Dumnezeu ni l-a oferit și să-l omagiem așa cum se cuvine.

Evenimentul va debuta prin Concursul Viorii cu goarnă “Dorel Codoban”, de la orele 13:00. Mai apoi, de la orele 14:00, ne vor încânta printr-un spectacol folcloric artiști consacrați precum: Ioana Urs, Voichița Mihoc, Andrei Corb, Simona Cap, Dana Rada, Elisabeta Guzu, Florica Zaha, Șogorițele, Remus Bondar, Sava Negrean Brudașcu, Vasile Coca, Nicoleta Voica și Lucian Drăgan. Totodată, ansambluri din regiunea noastră, dar și din țară, ne vor bucura prin dansuri populare.

Vă invităm alături de noi în această zi cu o puternică însemnătate, să ne destindem în vibrația tradiției și să ne hrănim sufletele cu memoriile strămoșilor noștri! Locația evenimentului este “Între Răuri”, iar intrarea este liber” au anunțat oficialii primăriei Roșia.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *