Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Cod Roșu de inundații pe afluenți ai râului Arieș, în județele Alba și Cluj: Poșaga, Iara – bazin amonte S.H. Valea Ierii

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o avertizare cod roșu de inundații pe afluenți ai râului Arieș, în județele Alba și Cluj.

Data: 29.07.2023 ora 17:40 – 29.07.2023 ora 24:00

FENOMENELE VIZATE: Scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depășiri ale COTELOR DE PERICOL

Bazine afectate: Poșaga, Iara – bazin amonte S.H. Valea Ierii

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE PERICOL pe râurile din bazinele hidrografice: Poșaga, Iara – bazin amonte S.H. Valea Ierii (afluenți ai râului Arieș), județele Alba și Cluj.

În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu ”Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomene hidrometeorologice periculoase având ca efect producerea de inundaţii, secetă hidrologică precum şi incidente/accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale ale cursurilor de apă şi poluări marine în zona costieră.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *