Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Asigurarea de călătorie – mai putem merge în concediu fără ea?

Spre deosebire de alte tipuri de polițe de asigurare, asigurarea de călătorie nu este obligatorie, însă turiștii experimentați sau mai bine-zis cei „pățiți”, nu mai pleacă niciodată în vacanță fără a încheia în prealabil un contract cu o firmă de asigurări care să suporte cheltuielile neprevăzute ce pot apărea în timp ce se află departe de casă.

Deși nimeni nu pleacă în concediu cu gândul că ceva rău s-ar putea întâmpla, uneori apar evenimente neplăcute cum ar fi accidentele, anularea zborurilor, pierderea bagajelor sau apariția unor dezastre naturale cum sunt, de exemplu, incendiile de vegetație din Grecia sau Italia.

De la îngrijiri medicale și până la reîntoarcerea acasă, unele probleme apărute în timpul călătoriilor pot fi extrem de costisitoare, sumele de plată ridicându-se uneori la zeci sau chiar sute de mii de euro. De aceea, este important să pornim la drum cu o poliță de asigurare încheiată cu o companie de încredere.

Cât costă asigurarea de călătorie?

Prețul asigurărilor de călătorie variază în funcție de o serie de factori importanți: durata călătoriei, destinația, vârsta și starea de sănătate a persoanei care călătorește, ș.a..

De exemplu, o asigurare pentru o călătorie în China sau în Africa de Sud va fi mai costisitoare decât una pentru țările europene, iar dacă plănuiești să practici sporturi extreme în concediu ar fi bine să iei în considerare o asigurare suplimentară pentru activități cu grad de risc ridicat. De asemenea, poți include în asigurarea de călătorie opțiunea de asistență rutieră în cazul în care mergi în vacanță cu mașina proprie.

Astfel, ținând cont de aspectele enumerate mai sus cât și de alte detalii specifice ale călătoriei, prețul unei polițe de asigurare poate varia de la câteva zeci până la câteva sute de lei.

Ce acoperă asigurarea de călătorie?

Despăgubirile oferite de companiile de asigurări variază în funcție de tipul poliței și opțiunile incluse, de aceea este important să apelăm la un asigurator de încredere și să citim cu atenție contractul de asigurare, pentru a alege varianta care ni se potrivește cel mai bine în funcție de destinație, durata călătoriei sau natura activităților pe care ni le-am planificat în concediu.

De exemplu, printr-o asigurare de călătorie Protector de la AXA Assistance, compania poate suporta pentru asigurat cheltuieli de până la 500.000 de euro pentru servicii medicale – inclusiv tratament stomatologic, transport cu ambulanța, ședere prelungită în țara străină sau repatrierea în caz de deces. O serie de cheltuieli sunt suportate și pentru însoțitorul persoanei asigurate.

Alte cheltuieli incluse în acest tip de asigurare includ întârzierea sau anularea zborului, întârzierea sau pierderea bagajelor, răspundere civilă (pentru daune pe care asiguratul le cauzează altor persoane), asistență rutieră atunci când călătoriți cu mașina proprie.

Asigurările de călătorie AXA Assistance oferă protecție oriunde în lume, iar serviciul de asistență este disponibil cu program non-stop, astfel încât persoanele asigurate sunt îndrumate oricând și în orice situație, compania de asigurări ocupându-se de soluționarea tuturor problemelor ce sunt acoperite de polița de asigurare, astfel încât clienții asigurați nu trebuie să-și facă griji în legătură cu cheltuielile medicale sau bariera lingvistică.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *