Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Statuia lui Avram Iancu de la Liceul de Brad și-a recăpătat înfățișarea de odinioară

Statuia lui Avram Iancu de la Liceul de Brad și-a recăpătat înfățișarea de odinioară, datorită eforturilor conducerii instituției, a directorului Bogdan Ștefan și a antreprenorilor Voicu Ienci și Cătălin Ienci care au susținut financiar reabilitarea.

„Cea mai reprezentativă statuie din parcul liceului, cea a Craisorului Muntilor – Avram Iancu, si-a recapatat infatisarea de odinioara în urma unui amplu proces de curațare a bustului și a soclului și de placare cu granit a scărilor care-l înconjoară.

Restaurarea a fost posibilă datorită sprijinului financiar al absolventilor liceului, Voicu Ienci și Catalin Ienci care s-au înscris în programul „Adoptă o clasă”, program inițiat de liceul nostru şi care are rolul de a invita și încuraja alumnii Liceului Teoretic Avram Iancu Brad să se implice în activitățile instituției de creștere a calității infrastructurii școlii și a calității actului educațional. Va mulțumim!” a anunțat directorul Bogdan Ștefan.

Voicu Ienci este un antreprenor hunedorean, totodată editorialist la ziarul nostru și influencer la nivel regional. Fratele său, Cătălin Ienci, o fire mai discretă, este dezvoltator imobiliar – Scienci – construim responsabil.

Cum s-a lucrat la soclu?

Cum arată după reabilitare?

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *