Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Brădeanul Octavian Cărăbaș a lansat cartea „Dupa 20 de ani” despre mineritul de la Mina Țebea

Brădeanul Octavian Cărăbaș a lansat cartea „Dupa 20 de ani” despre istoria și mineritul de la Mina Țebea. Primarul din Brad, Florin Cazacu, prezent la eveniment, a apreciat volumul, în condițiile în care mulți mineri încă sunt contemporani cu cele scrise de autor.

„Un eveniment editorial inedit, despre istoria și mineritul de la Mina Țebea! `Dupa 20 de ani`, o carte interesantă, scrisă de brădeanul nostru Octavian Cărăbaș, volum în care relatează povestea mineritului de cărbune de la Mina Țebea.

Foștii colegi ortaci ai autorului, prietenii și brădenii iubitori de carte, au participat astăzi la acest frumos eveniment cultural, găzduit la Casa de Cultura din municipiul Brad.

A fost o onoare pentru mine, să adresez cu acest prilej, câteva cuvinte, celor care au trudit la Mina Țebea, în semn de apreciere pentru munca grea și în spiritul solidarității minerilor de pretutindeni, astăzi 6 august fiind sărbătorită Schimbarea la Față dar și Ziua Minerului.

Felicitari autorului pentru frumoasa inițiativă și munca depusă, in demersul său de a cuprinde, între copertile unei carți, file din istoria veche dar si contemporană a locurilor noastre.

Dupa lectura cărții, având in vedere că mulți ortaci au fost contemporani cu cele scrise în carte, recenzia este la îndemâna cititorului. Felicitari si succes autorului pe mai departe!” a comentat cartea primarul Florin Cazacu.

foto: Florin Cazacu
foto: Florin Cazacu
foto: Florin Cazacu

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *