Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Vacanță răcoroasă la cascadele Burăul Mare, de 22 de metri și Modăvița Seacă, de 9 metri, de pe Valea Mare

Dacă alegeți să vă petreceți vacanța în România, colegii noștri de la Romsilva – Parcul Natural Porțile de Fier vă propun o vizită ”răcoroasă” la cascadele Burăul Mare, cu înălțimea de aproximativ 22 de metri și Modăvița Seacă, de 9 metri, de pe Valea Mare (în apropierea orașului Moldova Nouă, în drum spre satul Padina Matei).

Aceste două cascade se află în preajma Rezervației Valea Mare din Parcul Natural Porțile de Fier, la doi kilometri distanță una de cealaltă și pot fi vizitate de turiștii care străbat Drumul Comunal 49, între localitățile Moldova Nouă și Padina Matei. În ambele puncta, există loc de parcare amenajat.

Și dacă sunteți în preajmă, nu ratați o excursie cu ambarcațiunile🛥️ de la Parcul Natural Porțile de Fier, cu îmbarcare de la Punctul de Informare Coronini, pentru a merge în Ostrovul Moldova Veche, o oază de sălbăticie în mijlocul Dunării.

Câteva faturi de petrecere a timpului liber☟

Sfaturi de drumeție:

  • echipament adecvat (îmbrăcăminte și încălțăminte specifică drumețiilor pedestre, ținând cont și de temperaturile ridicate)
  • pălărie/șapcă obligatorie
  • apă potabilă

Reguli de vizitare:

  • nu părăsiți poteca!
  • nu aruncați deșeuri!
  • nu colectați animale sau plante!!!
  • nu lăsați animalele de companie libere!

Vă dorim vacanță de poveste!

Parcul Natural Porțile de Fier, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de ROMSILVA este situat în sud-vestul României, în județele Caraș Severin și Mehedinți, și este unul dintre cele mai spectaculoase parcuri din punct de vedere al biodiversității, al diversității geologice, dar și al vestigiilor istorice.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *