Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Descoperire inedită în Apuseni: Se practicau ritualuri comune cu ale unor triburi africane

Jurnaliștii de la Antena 3 au anunțat de curând că în cadrul unei campanii derulate în 2023, arheologii români împreună cu cei americani şi irlandezi au făcut o descoperire senzațională la Râmeţ, în Munţii Apuseni: Se practicau ritualuri comune cu ale unor triburi africane.

Descoperirea realizată de arheologi în zona Munţilor Apuseni este legată de practicile și ritualurile funerare din perioada de început a Epocii Bronzului.

Arheologul Horia Ciugudean a precizat cum a fost găsit un schelet dezmembrat. Acesta avea oasele mâinilor şi picioarelor strâns legate, într-o poziţie nenaturală anatomic: „De asemenea, maxilarul inferior este deplasat şi acest lucru nu se datorează îngropării, ci a fost intenţionat schimbată poziţia sa în raport cu craniul. Şi o parte din oasele scheletului lipsesc.

Deci nu este un schelet complet. Acest fapt se poate datora practicării excarnaţiei, o practică cunoscută la nivelul anumitor populaţîi primitive şi a unor triburi din zonele Africii sau Americii, care expuneau corpurile defuncţilor în spaţiul liber, pe anumite platforme, şi păsările curăţau scheletul până la os. După care se făcea îngroparea, una selectivă, a oaselor”, a explicat arheologul Ciugudean.

Mai multe despre acest subiect – Descoperire spectaculoasă într-un tumul funerar din Munţii Apuseni. Dovedeşte practicarea unor ritualuri funerare deosebite

FOTO Muzeul Unirii
FOTO Muzeul Unirii

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *