Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Prefectul Călin Marian: După modernizarea liniei Simeria – Curtici trenurile vor circula cu 160km/h

Prefectul Hunedoarei, Călin Marian, a declarat în urma unei vizite în teren, că la finalizarea modernizării liniei Simeria – Curtici trenurile vor circula cu 160km/h.

„Investiția în modernizarea liniei de cale ferată Frontieră – Curtici – Simeria, parte componentă a Coridorului IV Pan-European pentru circulația trenurilor de mare viteză, va aduce beneficii directe pentru locuitorii județului Hunedoara și va orienta și mai mult județul nostru spre Occident, fiind astfel conectați la alte județe și la Europa!

Guvernul României s-a implicat activ în acest proiect, realizarea acestei magistrale din Vestul României fiind finanțată prin Programul Operațional Regional de Infrastructură Mare (POIM) și din bugetul de stat. În momentul de față, investiția de la gara din Simeria, a cărei clădire este monument istoric, este finalizată în proporție de 76%, urmând ca lucrările să fie finalizate până în iulie 2024. La finalizarea acestei importante investiții, trenurile de călători vor putea circula cu viteza de până la 160 de kilometri pe oră, iar marfarele cu până la 120 de kilometri pe oră.

Îi felicit pe experții din asocierea FCC – Astaldi – Convensa pentru profesionalism și execuția lucrării! Simerienii, dar și alți călători se vor bucura de o gară realizată la standarde moderne!” a precizat Călin Marian, Prefectul Hunedoarei.

Loading

1 thought on “Prefectul Călin Marian: După modernizarea liniei Simeria – Curtici trenurile vor circula cu 160km/h

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *