Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Ziua Porților deschise la Stația de Pompieri Aleșd, cu ocazia Zilei Subunității

În urmă cu 30 de ani, la 15 August 1993, în sfânta zi a sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, lua fiinţă, prin strădania unor oameni – ofiţeri, subofiţeri şi militari în termen – devotaţi profesiei lor, Compania de Pompieri Aleşd.

Cu ocazia acestei zile de sărbătoare, Stația de Pompieri Aleșd își va deschide porțile pentru cei în slujba cărora se află. Astfel, persoanele care doresc să le fie alături, sunt așteptate în data de 15 august a.c., între orele 10.00-14.00, la sediul subunității, situat în Aleșd, pe strada Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul (fosta stradă Oborului) nr. 27.

În cadrul acestei activități, pompierii vor desfășura exerciții demonstrative specifice și vor prezenta vizitatorilor, tehnica de luptă utilizată în misiunile operative familiarizându-i totodată, cu măsurile și comportamentele adecvate în cazul producerii diverselor situații de urgență.

Echipajele de intervenție din Aleșd, răspund la orice oră atunci când cetățenii sunt amenințați de incendii sau inundații, sunt răniți în urma accidentelor rutiere sau solicită primul ajutor calificat, ș.a. Numai pe parcursul primelor șase luni ale anului au fost înregistrate peste 500 de misiuni de stingere a incendiilor, de descarcerare și de salvare SMURD.

Echipajele de pompieri militari din cadrul acestei subunități își desfășoară misiunile de protejare a vieții și bunurilor în raionul de intervenţie, cu o suprafaţă de aproximativ 1222 kilometri pătraţi, format din 72 de localităţi şi o populaţie de circa 57 590 locuitori.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *