Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Silviu Ponoran: Am semnat finanțarea centurii ocolitoare a orașului Zlatna

Primarul din Zlatna, Silviu Ponoran, a anunțat de curând că a semnat finanțarea centurii ocolitoare a orașului Zlatna

Astfel, prin această finanțare se va proceda la reabilitarea și modernizarea variantei ocolitoare a orașului Zlatna. Prin modernizarea drumului se asigura atât accesul riveranilor în oraș cât și, mai ales, tranzitarea traficului greu cu evitarea intrării acestuia în oraș. Modernizarea acestui drum reprezintă sporirea capacitații portante și de circulație, cu platforma de lațime suficientă pentru asigurarea siguranței circulației și a confortului în trafic.

La acest moment traficul rutier a autovehiculelor peste 7,5 to, în tranzit pe ruta Albă Iulia – Abrud este restricționat în interiorul orașului Zlatna, circulația făcându-se exclusiv pe varianta ocolitoare. Suprafață carosabilă realizată în anul 1985 este subdimensionată și int stare avansată de uzură. Pentru asigurarea traficului pietonal precum și al bicicliștilor este necesară realizarea de trotuar și pistă de bicicliști pe partea dreapta a drumului.

Modernizarea drumurilor va contribui la îmbunatațirea aspectului general al localitații, iar nouă stare tehnică va avea un aport favoravil din privința ocrotirii mediului prin reducerea noxelor produse de motoarele cu combustie internă aflate în sarcina sporită datorită stării precare a infrastructurii necorespunzătoare a suprafefei de rulare, prin reducerea prafului și a zgomotului, neajunsuri produse de circulafia pe drumuri nemodernizate.

Proiectul este finanțat prin PNI „Anghel Saligny” și prevede reabilitarea si modernizarea a 33% din centura ocolitoare a orasului Zlatna.

Cu investiții totale ce depășesc 100 de milioane de euro realizate în ultimii 15 ani, Primăria Zlatna este cel mai mare investitor din Munții Apuseni după anul 1990.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *