Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Podul Grohotului, minunea din Apuseni, din Rezervația Naturală Cheile Uibăreștilor

foto: Discover Hunedoara

Podul Grohotului, minunea din Apuseni, din Rezervația Naturală Cheile Uibăreștilor.

„În nordul județului Hunedoara, în Rezervația Naturală Cheile Uibăreștilor, pe Valea cu același nume se află un pod modelat în întregime de forța naturii.

La Podul Natural de la Grohot, se ajunge relativ ușor, pe drumul Brad – Țebea – Baia de Criș (DN76), virând apoi spre Bulzeștii de Jos. Din șosea, un indicator îți arată poteca spre această minune a naturii. De acolo, vei fi călăuzit de ropotul pârâului Grohot, înaintând prin tunelul săpat în stâncă. Golul străpuns în piatră este lung de aproape 20 de metri și lat de vreo 12. Doar vara, când apa este mică, poți trece pe sub pod.

Imensul bloc de stâncă în care s-a format podul a căpătat forma șeii unei creaturi uriașe, iar unul dintre capetele tunelului a fost cioplit de apă asemeni solzilor unei cozi de dragon. Aceste asemănări alimentează legendele bătrânilor locului, care povestesc despre uriașii ce păzeau aici drumul spre minele de aur ale dacilor. Geologii spun că podul ar fi rezultatul surpării unei peșteri aflată în zonă cu mult timp în urmă.

Dincolo de explicațiile științifice sau de miturile legendelor, locul te va impresiona prin frumusețea lucrării create de natură. Aflându-te într-o rezervație naturală, nu uita de regulile privind păstrarea curățeniei și evitarea ruperii plantelor” arată Discover Hunedoara.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *