Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Deputatul Glad Varga: 300 milioane de lei pentru microbuze electrice, hibride și alimentate cu gaz natural comprimat destinate transportului şcolar în Arad

Deputatul liberal arădean Glad Varga, membru al Comisiei pentru mediu şi echilibru ecologic, susţine că Administraţia Fondului pentru Mediu pune la dispoziţia consiliilor judeţene 300 milioane de lei pentru achiziția de microbuze electrice, hibride și alimentate cu gaz natural comprimat.

„Timp de două luni, în perioada 8 septembrie – 8 noiembrie 2023, consiliile județene pot aplica pentru obţinerea de finanţare prin Programul destinat achiziției de microbuze electrice, hibride și alimentate cu gaz natural comprimat, care vor fi utilizate în transportul școlar al elevilor. Achiziționarea stațiilor de reîncărcare este de asemenea permisă în limita unei stații de reîncărcare/microbuz achiziționat.

Bugetul total al proiectului este de 300 milioane lei, acesta fiind derulat prin Administrația Fondului pentru Mediu”, susţine Glad Varga, deputat PNL de Arad.

Trebuie spus că finanţarea se acordă în funcţie de categoria unităţii administrativ-teritoriale din care face parte solicitantul, după cum urmează:

  • pentru UAT cu un număr de elevi mai mic de 40.000: maximum 7 milioane lei;
  • pentru UAT cu un număr de elevi între 40.001-60.000: maximul 15 milioane lei;
  • pentru UAT cu un număr de elevi mai mare de 60.000: maximum 25 milioane lei.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *