Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Ministrul Transporturilor: Au fost depuse șapte oferte pentru construcția sectorului din Autostrada Transilvania care cuprinde și tunelul Meseș

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat luni că au fost depuse șapte oferte pentru construcția sectorului din Autostrada Transilvania care cuprinde și tunelul Meseș.

„CNAIR a anunțat astăzi depunerea pentru proiectarea și execuția subsecțiunilor Poarta Sălajului- Zalău (inclusiv Tunel rutier la profil de autostradă în zona Meseș) și Zalău- Nușfalău (cu o lungime totală de 41 de km).

Fiecare dintre constructorii și proiectanții din România- Bosnia Herțegovina, Turcia și Italia care au depus oferte au în față lor o imensă provocare.

Vorbim de o lucrare extrem de complexă ce implică execuția faimosului tunel Meseș (cu două galerii) în lungime de 2,89 km și cu 2 benzi de circulație pe sens, precum și construcția a 65 de viaducte, poduri și pasaje”, a anunțat ministrul, pe Facebook.

Valoarea estimată este de 7,48 miliarde lei fără TVA, iar finanțare va fi asigurată din Fonduri Europene Nerambursabile.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *