Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Se menține codul portocaliu de caniculă în Ardeal: Temperaturile vor ajunge la 39 de grade!

Temperaturi caniculare în 30 de județe din România în data de 28 august. Astăzi vor fi din nou 39 de grade, iar meteorologii au extins codul portocaliu și în mai multe județe din Moldova și din centrul țării.

În Maramureș, Crișana, Banat, Moldova, sudul Olteniei și al Munteniei și cea mai mare parte a Transilvaniei se vor înregistra temperaturi maxime în general de 37…39 de grade, iar minimele se vor situa între 18 și 26 de grade, astfel încât disconfortul termic va fi accentuat.

Specialiștii că și disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele de temperatură umezeală va depăși 80 de unități fapt ce consituie un pericol pentru sănătate.

În intervalul menționat, în sud-vestul țării vremea va deveni instabilă. Vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 55…65 km/h), vijelii și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25…30 l/mp și izolat peste 40 l/mp. Este vorba de județele Arad, Timiș, Hunedoara, Caraș-Severin, Gorj și Mehedinți.

După orele amiezii și pe parcursul nopții de marți spre miercuri, instabilitatea atmosferică se va manifesta îndeosebi în jumătatea de vest a țării.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *